Serik'te alabaş üretimi başladı

SERİK Çiftçi Malları Koruma Başkanı Beyazıt Işık, Ege Bölgesi'nde yetişen alabaş bitkisini Serik'te yaygınlaştırmak amacıyla deneme üretimine başladı.

14 Kasım 2017 Salı 11:50
Serik'te alabaş üretimi başladı

Serik Çiftçi Malları Koruma Başkanı Beyazıt Işık, Serikli üreticilere yeni kazanç yolu sağlamak amacıyla alabaş bitkisi üretimine başladığını söyledi. Yaptığı araştırmanın ardından bitkinin deneme ekimini yaptığını aktaran Işık, "Serin iklimde yetiştiğini soğuk iklimde çatlama yaptığını, bu bitkinin ilçemizde de yetişebileceğini kendi imkânlarımızla ekip hasat edecek hale getirdik" dedi.

Alabaş bitkisinin piyasada tanesinin 2-3 TL arası satıldığını aktaran Beyazıt Işık, "Bu bitkinin insan sağlığına da çok faydası olduğunu gördüm. Şifa kaynağı olan bu bitki ilçemizde de ekilip 55-60 günde hasat veriyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.