Sel evlerini yıktı, çadırda yardım beliyorlar

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde altyapısı bulunmadığı için yoldan taşan sel suları nedeniyle evleri kullanılmaz halen gelen 5 kişilik Sorkuç ailesi, yaşamlarını çadırda sürdürüyor.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:12
Sel evlerini yıktı, çadırda yardım beliyorlar
Yardım isteyen ailenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aylık 2 bin TL malul ve malul bakım aylığı aldığını belirten Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, "Vakıf hesabından yardım yapamayız" dedi.

Çığlık Köyü Dere Mahallesi'nde 81 yaşındaki Kerim Sorkuç'un eşi 55 yaşındaki Dursun Sorkuç, 2 çocuğu ve torunuyla birlikte oturduğu ev, bölgedeki altyapı yetersizliği nedeniyle geçen ocak ayında yaşanan sel nedeniyle zarar gördü. Kısmen yıkılan evin tavanından kopan beton parçası Kerim Sorkuç'un göğsüne düşerek yaralanmasına neden oldu. Yakınlarının yardımıyla hastaneye götürülen Kerim Sorkuç, uzun bir tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Yaşanan afetin ardından Sorkuç ailesi, durumu Gazipaşa Kaymakamlığı'na bildirdi. Yapılan incelemede evin kullanılmaz durumda olduğu tespit edildi ve tahliyesine karar verildi. Tahliye emrini imzalamayan aile fertleri, evi boşalttı. Kaymakamlık, Sorkuç ailesine 4 aylık ev kirası bedeli olan 1000 TL yardımda bulundu. 4 ay ilçe merkezindeki kiralık evde oturan aile, kira yardımı kesilince köylerine dönmek zorunda kaldı. Evlerine giremeyen 5 kişilik aile, çareyi Kızılay'dan çadır istemekte buldu. Yıkık evlerinin önüne çadır kuran Sorkuç ailesi, 1 aydır burada yaşamlarını sürdürüyor.

KIZILAY ÇADIRINDA YAŞIYORLAR

Ocak ayından bu yana hayatlarının alt üst olduğunu belirten Kerim Sorkuç, çaresizlik içinde olduklarını söyledi. Yoldan gelen sel suyu nedeniyle evsiz kaldıklarını anlatan Sorkuç, "Evimize gelen ekip oturulmaz raporu verdi. Bir süre kirada yaşadık, ama para bitince köyümüze döndük. Şimdi çadırda yaşıyoruz. Kendi imkanlarımızla ev yapma şansımız yok. Başvurmadık devlet kurumu bırakmadık, ama sonuç alamadık" diye konuştu.

'DEVLET SOKAĞINA BAKSAYDI EVİN YIKILMAZDI'

Yaşanan olaydan çok etkilenen Dursun Sorkuç ise yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Sokakta kurduğu mutfakta yemek hazırladığını anlatan Dursun Sorkuç, "Çok zor durumdayız. Evimiz tamamen zarar gördü. Özürlü bir çocuğum var. Akrep ve yılan sokmalarına karşı sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Mutfak dışarda, tuvaleti kullanamıyoruz. Devlet sokağına baksaydı evim yıkılmazdı" dedi.

KÜÇÜK TUĞÇE'NİN FERYADI: BAŞARIM DÜŞTÜ

Bu yıl 7'nci sınıfa geçen Tuğçe Sorkuç ise yaşanan sürecin derslerini olumsuz etkilediğini belirtti. Geçmiş yıllarda derslerinin çok iyi olduğunu anlatan Tuğçe Sorkuç, "Mevcut durum nedeniyle ders çalışamıyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

'AYLIK GELİRLERİ 2 BİN TL, YARDIM YAPAMAYIZ'

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise ailenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan malul ve malul bakım aylığı aldığını söyledi. Ailenin aylık gelirinin yaklaşık 2 bin lira olduğunu kaydeden Kaymakam Pamuk, bu nedenle vakıf hesabından aileye yardım yapamadıklarını belirtti.
 

Son Güncelleme: 29.07.2013 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.