Şehit yakınına özel asansör

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde oturan şehit yakını bedensel engelli Duriye Temel'in oturduğu apartmana Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Gökdere tarafından özel asansör yaptırıldı.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 10:58
Şehit yakınına özel asansör
Hakkari'de 1997 yılında şehit düşen er Kamil Temel'in erkek kardeşi Ramazan Temel'in eşi bedensel engelli Duriye Temel'in oturduğu apartmandan çıkmakta zorluk çektiğini öğrenen Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Gökdere, apartmana özel asansör yaptırdı. Kurulan asansör sayesinde engelli aracıyla evinden çıkma imkanına kavuşan Duriye Temel, büyük bir sorununun çözüldüğünü söyledi.

Duriye Temel, "15 Ekim 2014 tarihinde Gömbe Yaylası'nda elma toplarken ağaçtan düştüm. Göğsümden aşağısı felç oldu. Oturamıyordum. Yapılan tedaviler sonrası oturma olanağına kavuştum. Oturduğumuz apartmanda asansör olmadığı için dışarı çıkamıyordum. Dışarı çıkmak istediğim zaman, eşim ve iki çocuğum tekerlekli sandalyeye koyarak elle taşıyarak aşağı indiriyorlardı. Çok büyük bir işkenceydi bizim için dışarı çıkmak. Sorunumu Şaban Gökdere çözdü. Dışarıdan oturduğum dairenin balkonuna özel asansör yaptırdı. Artık kendim bile akülü engelli aracım sayesinde dışarı çıkabiliyorum. Kendisine minnettarım" dedi.

Şaban Gökdere de "Şehit yakınları bize şehitlerimizin emaneti. Onların sorunlarını çözmek olanağı olan her Türk vatandaşının görevi olmalı. Annem 6 yıl felçli olarak yaşadı. Çekilen çileyi çok iyi biliyorum. Böyle bir sorunu duyunca hiç düşünmeden asansörü kurdurdum. Güle güle kullansınlar" diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.05.2017 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.