Salda Gölü aşkı

BURDUR'un Yeşilova ilçesindeki 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak adlandırılan, jeolojik yapısıyla Mars gezegenindeki 'Jezero Krateri'ne benzeyen Salda Gölü fotoğraf meraklılarının mekânı oldu.

19 Eylül 2020 Cumartesi 11:02
Salda Gölü aşkı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) 
Antalyalı fotoğraf sevdalısı ve seramik sanatçısı Hülya Çelik ile yaşamını Antalya'da sürdüren duvar resmi, çocuk el sanatları ve seramik sanatlarıyla uğraşan Rus uyruklu arkadaşı Darıya Garshına'da, bu yıl içinde 200 binden fazla ziyaretçinin uğradığı Salda Gölü'nün müdavimi oldular.

Doğa aşığı olan bu yüzden her mevsimde çok sık doğa gezilerine çıkan Hülya Çelik, gölde kendisine modellik yapan arkadaşı Darıya Garshına ile birlikte yıl içinde üç kez Salda Gölü'nü ziyaret ettiklerini belirtti. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerinde gölün büyüleyici manzarasını, göl sahilindeki insan hareketliliğini fotoğraf karelerine yansıtan Çelik, çektiği fotoğraflardan özenle seçtiği kareleri de 'Salda Gölü Tanıtım Albümü'ne ekliyor.

Asıl mesleği öğretmenlik olan fotoğraf sevdalısı Hülya Çelik, "Doğa ve doğa canlılarına olan hayranlığım beni fotoğrafçı yaptı. Çektiğim en güzel fotoğraf karelerim de Salda Gölü'nden çıkıyor. Salda'nın büyüleyen güzelliklerini her mevsim fotoğraflıyorum. Salda Gölü ile ilgili çok özel, çok zengin bir fotoğraf arşivine sahip oldum" derken, Çelik'in fotoğraf karelerine modellik yapan Darıya Garshına'da gölde büyülendiğini, kendisini başka bir gezegende hissettiğini söyledi.

Son Güncelleme: 19.09.2020 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.