Sahte esrar cinayetinde 25 yıl ceza

ANTALYA'da esrar yerine kurutulmuş ot satarak kendisini kandırdığı gerekçesiyle tartıştığı Özgür Yıldız'ı öldürmekle suçlanan Şahin Ayhan, 25 yıl hapse mahkum edildi.

13 Nisan 2016 Çarşamba 15:16
Sahte esrar cinayetinde 25 yıl ceza


Antalya'da geçen yıl 8 Mart akşamı Yeşildere Mahallesi 1168 Sokak'taki gecekonduda yatarken gece yarısı kapısının çalınması üzerine dışarı çıkan 32 yaşındaki Özgür Yıldız, 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra üç kişi oldukları iddia edilen saldırganlar kaçtı. Özgür Yıldız'ın çevreden topladığı otları tavada kurutup esrar diye sattığı, bu yüzden öldürülmüş olabileceği iddia edildi.

Olay gecesi bölgeye aracıyla giden avukat 36 yaşındaki Zafer M. ile o gece yanında olduğu belirtilen uyuşturucu madde bağımlısı 20 yaşındaki Şahin Ayhan şüpheli olarak gözaltına alındı. Suçlamaları reddeden sanıklardan Şahin Ayhan tutuklanırken, avukat Zafer M. adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5'inci duruşmasında sanık avukat Zafer M., cinayetle ilgisi olmadığını belirterek, beraatını talep etti. Tutuklu yargılanan Şahin Ayhan da suçlamaları kabul etmedi. Cinayetle ilgisi olmadığını söyleyen Şahin Ayhan, "Uzun süredir tutukluyum. İşlemediğim bir suçtan dolayı çok üzgünüm ve beraatımı talep ediyorum" dedi.



Avukatı Halen Sultanoğlu da müvekkilinin 1.60 boyunda olduğunu belirterek, "Müvekkilimin bu boyla maktulü 7 kez bıçaklaması hayatın olağan akışına uygun değil. Müvekkilimin ailesi ekonomik yönden güçlü bir aile. Müvekkilimin ekonomik nedenlerle bu suçu işlemesi de söz konusu değil. Maktulün esrar yerine ot satmış olması, müvekkili dolandırması, müvekkilin de öfkeyle parayı istemesi ve paranın ödenmemesi nedeniyle bu suçun işlendiği iddia edildiğine göre olayda haksız tahrik hükümleri mevcuttur" dedi.

Sanıklardan Zafer M.'nin beraatına karar veren mahkeme, tutuklu yargılanan Şahin Ayhan'ı ise 25 yıl hapse mahkum etti. 


Son Güncelleme: 13.04.2016 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.