Şahin: “Yetki devrinin gerçekleşmesi an meselesi”

Aksu Belediyesi ve Aksu Kamuoyunun uzun bir süredir gündeminde olan Altıntaş’ta ki yetki devri iadesiyle ilgili attığı adımın ne aşamaya geldiği merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Yetki devrinin gerçekleşmesi an meselesi” dedi.

29 Haziran 2021 Salı 13:34
Şahin: “Yetki devrinin gerçekleşmesi an meselesi”

Bilindiği üzere; Aksu’daki mülkiyet sorunlarından biri olan ve 30 yıllık kanayan yara haline gelen Çalkaya -Altıntaş mülkiyet sorununun çözümü için, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2019 yılının Mart Ayında gerçekleşen yerel seçimler öncesi, geçici olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne imar ve iskan yetkisi verilmişti. Böylelikle özel bir kararnameyle bölgenin imar sorunu çözülmüş ve Aksu Belediyesi geçici olarak verilen yetkinin, tekrar kendilerine iade edilmesi için Büyükşehir’den talepte bulunmuştu.

Ancak bu sürecin üzerinden 2 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen, Büyükşehir Belediyesi’nden her hangi olumlu bir adım atılmamıştı. Bunun üzerine Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bir taraftan Aksu kamuoyu ile Aksu Belediye Meclisini bilgilendirmiş ve kamuoyu desteği istemiş, bir taraftan da Ankara nezdinde görüşmelerde bulunmuştu. İşte bu görüşmeler, olumlu gelişmelere neden olmuş ve yetki devrinin iadesinin gerçekleşmesi için adımların atıldığı ifade edilmişti. Merak edilen ise son durumların ne olduğu.

Gelişmeler için görüşlerine başvurduğumuz Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yetki devrinin iadesinin her an gerçekleşebileceğini ifade etti. Şahin, “Hemen hemen son aşamasına gelindi. Gerekli incelemeler yapılmış, torba yasa düzenlemesine doğru gidildiği ifade ediliyor. Yüzde yüz henüz bir netlik olmadığı için, bizde şu an net ifadelerle dile getirmek istemiyoruz. Hem Pınarlı’nın mülkiyet sorununun çözümü için, hem de Altıntaş bölgesinde yaşanan yetki tartışmasının sonlanması için gerekli yazıların yazıldığı ifade ediliyor. En kısa sürede mevcut alanın imar ve iskan yetkisi bizde olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. Altıntaş’ta yetki devrinin iadesiyle ilgili sürecin oldukça uzadığına da değinen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  inşallah bundan sonraki açıklamalarımızı  -yetki devri gerçekleşti- diye yaparız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.