Şahin: 2018 yılı final yılı olacak

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  Aksu’nun kronikleşen sorunları içerisinde göreve talip olduklarını ve dört yıl boyunca sorunları aşma adına çok büyük mücadele sarf ettiklerinin altını çizerek, “2018 yılı bizim için final yılı olacak dedi.

26 Şubat 2018 Pazartesi 11:17
Şahin: 2018 yılı final yılı olacak

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, belediye hizmet binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Aksu Belediye Başkan yardımcıları, Ahmet Aydoğmuş, Nevzat Bozarslan, Hakkı Coşgun ve Yusuf Koçyiğitin’de yer aldığı toplantıda, Altıntaş’ın imar sorunun çözümünde geldiği nokta ile 4 Nisan’da yapım ihalesi gerçekleştirilecek Aksu Devlet Hastanesi, hükümet konağı ve bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Altıntaş imar sorunun çözümü için çok ciddi çalışmalar sarf ettiklerini ifade eden Şahin, imzalanan sulh nameyle bir miladın gerçekleştiğinin altını çizdi.  Bu sürece kolay gelinmediğine de vurgu yapan Halil Şahin, “ Bu bir başarıdır. Bu başarı 4 yıllık çalışmanın emeğidir. Göreve talip olduğumuz günden itibaren, Aksu’nun kronikleşen sorunlarının 3’lü konsensüsle çözüleceğini söyledik. Halkımız bize inandı. Göreve layık gördü. Bizlerde Büyükşehir Belediyemiz ile merkezi hükümetimizin desteğini arkamıza alarak, kollarımızı sıvadık. Gelinen süreçte birçok sorunu çözme noktasına geldik” dedi. 

Altıntaş sorunun çözümünde yer alan sulh namenin imzalanmasıyla belediyenin 654 milyonluk borç yükünden kurtulduğunun altını çizen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bu atılan adımla 14 bin dönümlük alan imara kavuşuyor. Bu bölgeyi çok iyi planlamamız gerekiyor.  Geçmişte gerçekleştirilen yanlış imar uygulamalarından dolayı bin 800 dönümlük alan kayıp. Yapılacak ciddi çalışmalarla kimse mağdur edilmeyecek. Bu sulh namenin bir benzeri yok. Bu Aksu’ya has olan bir çalışma. Bu özellik 3’lü konsensüsün meyvesidir.  Çalışmaların sonuna gelindiğinde sosyal donat alanlarının içerisinde yer alacağı modern bir kent ortaya çıkacaktır” diye konuştu. .

Altıntaş Bölgesi’nin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanı ilan edildiğine de vurgu yapan Başkan Şahin, “Yalnız şunu belirtmek isterim ki, Altıntaş’a bölgesine has olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin Kepez İlçesi’ndeki Kentsel dönüşümle uzaktan yakından bir alakası yok. Önümdeki haftalarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanımızın katılımıyla bölge halkımızla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Kamuoyunda tapu değil de daire verilecek söylentileri var.  Bir bilgi kirliliği var. Bunun anlatacağız” şeklinde konuştu.

Aksu Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesinin 4 Nisan’da gerçekleştirileceğinin bilgisini veren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sürecin bu aşamaya gelmesi anlamında da çok büyük mücadeleler sarf ettik. Bölge Milletvekilimiz Hüseyin Samani’nin çok büyük emekleri var. Her Ankara’ya gidişimizde önümüze düşerek, yardımcı oldu. Kendisine de burada teşekkür ediyorum. Ekip olarak güzel çalışmalar içerisine girdik. Ve bu çalışmaların karşılığını yoğun mücadelelerin sonucunda alıyoruz” dedi. Yapılan çalışmaların halk tarafından onay gördüğüne de vurgu yapan Halil Şahin, halk tarafından geçer not aldıklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.