Sağlık taramasından geçtiler

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında Solak, Alaylı, Yeşil Karaman, Gökdere ve Kumköy mahallerini sağlık taramasından geçirdi.

27 Kasım 2017 Pazartesi 17:12
Sağlık taramasından geçtiler

Aksu’nun 5 mahallesi sağlık kontrolünden geçti. Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi kapsamında, beşi Aksu’da olmak üzere Antalya’nın ucra köşelerinde bulunan 8 mahallesine sağlık kontrolü hizmeti götürdü. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün tahsis ettiği mobil araç ile vatandaşın ayağına giden öğrenciler ve öğretim görevlileri, kırk yaş üstü erişkinlerin, o yaş gurubuna özgü sağlık riskleri yönünden sağlık taramalarını gerçekleştirdi. Bu sayede genç hemşire adayları da erişkin gurubunun sağlık taramasını yapma pratiği kazanıyor.

Sağlık hizmetlerine uzak yaşayan veya zaman bulup gidemeyen vatandaşlar için yola çıktıklarını dile getiren Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, “Muhtarlarla iletişime geçip, kırk yaş üstü vatandaşların sabah aç karnına kontrole gelmeleri yönünde bilgilendirdik. Kan şekeri, kolesterol ve kalp rahatsızlığı riski hesaplamaları yapılıyor. Taramaların sonucuna göre, riskli görülen veya hastalığı rahatsızlık düzeyinde tespit edilen hastalar Aile Hekimliklerine yönlendiriliyoruz” dedi. Toplumda sağlıklı görünen ancak pek çok hastalığı bulunan kişilerin olduğunu fark ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Sebahat Gözüm, tetkikler sonucunda birçok kişinin kan şekerinin yüksek çıktığına değindi. Gerçekleştirilen projede Konyaaltı İlçesi’nin Çakırlar, Doyran ve Bahtılı mahalleleri de yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.