Ressam Çekmen'den sergi

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde ressam Nilsu Çekmen'in sergisi açıldı.

31 Ağustos 2019 Cumartesi 14:11
Ressam Çekmen'den sergi

Ressam Nilsu Çekmen'in Kemer Belediye binasında yapılan resim sergisi açılışına, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül'ün yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FİLİZ) Başkanı Yana Balta, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Yardımcısı Emin Gül ve katılımcılar, serginin açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar daha sonra sergi alanını gezdi. Ressam Çekmen 18. yüzyılda yaygın olarak yapılan minyatür resimlerinden yola çıkarak yaptığı eserleri hakkında Başkan Yardımcısı Gül ve katılımcılara bilgiler verdi.

Gül, "Yapılan iş gerçekten takdire şayan. Resimler muazzam. Büyük emek ve çaba gösterildiği belli. Ressam Nilsu Çekmen'e ortaya çıkardığı harika resimler için teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız. Toplumlar sanatla ileriye doğru gider. Belediye olarak Kemer'in sadece deniz, kum ve güneşle değil sanatla ve sanatçıyla da anılması için çalışmaya devam edeceğiz. Serginin açılmasında büyük katkıları olan Başkanımız Necati Topaloğlu'na da teşekkür ederim" dedi.

Ressam Nilsu Çekmen de serginin açılışını 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel olarak yaptığını söyledi. Türklerin resim sanatlarında daha çok mavi ve kırmızı renkleri kullandığı için resimlerinde daha çok bu renklere yer verdiğini vurgulayan Çekmen, "Türk tarihinde mavi ve kırmızı rengin ayrı önemi vardır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ithafen sergimizi açtık" diye konuştu.

Serginin 5 Eylül'e kadar Liman Caddesi'nde sergilenmeye devam edeceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
SergiNilsu çekmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.