Ramazan coşkusu devam ediyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Ramazan Etkinlikleri, Antalyalılara keyifli bir akşam yaşattı. Karagöz-Hacivat gösterisi, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı Konseri ve Sivaslılar Gecesi ile renklenen gecede geleneksel ramazan coşkusu Antalya'da yaşandı.

27 Haziran 2016 Pazartesi 15:12
Ramazan coşkusu devam ediyor
 Gölge Oyunu gösterisiyle başlayan etkinliklerde Hayal-i Ali Efendi, Karagöz ve Hacivat'ın eğlenceli maceralarını çocuklarla buluşturdu. Ardından sahne alan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, yüzyıllardır süregelen coşku dolu marşları Antalyalılar için icra etti.



SİVAS TÜRKÜLERİ



Ramazan etkinlikleri, hemşehri geceleri kapsamında gerçekleşen 'Sivaslılar Gecesi' ile sona erdi. Sanatçı Hasan Güler, başta Sivas türküleri olmak üzere Anadolu'nun sevilen ezgilerini seslendirdi. Sivaslılar Antalya Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Gürünlüler Derneği üyelerinin de eşlik ettiği konserde, Antalyalılar ve Antalya'da yaşayan Sivaslılar hep bir ağızdan türkülere eşlik etti.



ÜCRETSİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ



Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ramazan çarşısında açtığı stantla vatandaşların ücretsiz şekerini ölçüyor. Her akşam 21.00 ile 23.00 saatleri arasında açık olan stantta, diyabet konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Vatandaşların parmak uçlarından alınan kan örneği ile şeker ölçümü yapan görevliler, sonucu anında bildiriyor. Değeri yüksek çıkan riskli hastalar hastanelere yönlendiriliyor. Her akşam ortalama 30 vatandaş şekerini ölçtürerek, kontrol ettirip, bilgi sahibi oluyor.

Son Güncelleme: 27.06.2016 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.