PTT piyangoculuğa soyundu

PTT ve büyük alışveriş merkezlerinin Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı biletleri satmasına, milli piyango esnafından tepki yağdı. Kışın yağmur da, soğuk ta, yazın bunaltıcı sıcaklarda piyango bileti satarak geçimlerini sürdüren esnaf, “bir ayda parayı alıp götürüyorlar” diye dert yanıyor.

15 Aralık 2014 Pazartesi 11:56
PTT piyangoculuğa soyundu
Vatandaşların bu haksız rekabet konusunda kendilerinden yana tavır almalarını beklediklerini ifade eden piyangocu esnafı, “Zaten Aksu’ya başka yerlerden bilet satıcıları geliyor. Bir de PTT binası önünde görevliler bağıra çağıra bilket satıyorlar. Bu bizim ekmeğimize, emeğimize hakaret değil midir? Mağduriyetimizi önleyecek bir makam, sesimizi duyurabileceğimiz bir yerde bulamıyoruz” diye dert yanıyorlar.

Aesob’dan destek
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Milli Piyango biletlerinin AVM’ler içerisindeki büyük marketler ve PTT şubelerinde satılması nedeniyle piyangocu esnafının mağdur olduğunu belirtti. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, her yılbaşı öncesi tekrarlanan ve piyangocu esnafının mağdur edildiği bir uygulamaya dikkat çekerek, yılbaşı biletlerinin PTT ve AVM’ler içerisindeki büyük marketlerde satılmasına tepki gösterdi. Esnafın ekmeğine göz dikilmemesi gerektiğini belirten Sevimçok, “Milli Piyango Genel Müdürlüğü ile yapılan sözleşme gereği maalesef PTT ve benzeri kurumlarda bilet satışı yapabiliyor. Bu uygulama tüm yıl boyunca yağmur, çamur, sıcak, soğuk demeden bilet satmaya çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan piyangocu esnafını mağdur etmektedir. PTT’nin asli işi piyango bileti satmak değildir. PTT işyerlerine herhangi bir nedenle hizmet almaya gelen vatandaşlara PTT önlerinde ve gişelerde memurlar tarafından bilet satışının yapılmasını veya vatandaşın PTT’den bilet almaya teşvik edilmesini etik bulmuyoruz” dedi .Sınırlı sermaye ile ayakta durmaya çalışan ve çoğunluğu emekli, kadın veya engelliden oluşan piyangocu esnafını mağdur eden bu yanlış uygulamanın bir an önce sona erdirilmesini isteyen Sevimçok, herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.
 

Son Güncelleme: 15.12.2014 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.