Portakal Atölyesi Limyra'da

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde fikir kulübü mantığıyla oluşturulan Portakal Atölyesi ile Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) işbirliğinde yapılan 'Antalya Dersleri' kültürel miras farkındalık gezilerinin ikincisi Limyra Antik Kenti'ne gerçekleştirildi.

13 Mayıs 2016 Cuma 11:25
Portakal Atölyesi Limyra'da
ANKA Derneği Başkanı Arkeolog Dr. Selda Baybo'nun rehberliğinde Limyra'yı gezen katılımcılar, Likya tarihine keyifli bir yolculuk yaptı. Finike - Turunçova Saklısu mevkiindeki Doğu Likya'nın başkenti Limyra'dan günümüze kalan kaya mezarları, antik tiyatro, kent meydanı ile su altında kalan şapel ve sütunlu yol görenleri etkiledi. ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya derslerinin gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi. 



ATSO bünyesinde bir fikir kulübü mantığıyla oluşturulan 'Portakal Atölyesi'nin kentlilik bilincini oluşturmak adına çalışmalar yaptığını kaydeden Başkan Davut Çetin, "İlkini Kaleiçi'nde düzenlediğimiz Antalya derslerinin ikincisini Limyra'ya gerçekleştirdik. Antalya, binlerce yıllık tarihe tanıklık etmiş müthiş bir kent. Ancak maalesef birçok Antalyalı bu kentin birikiminden, köklü tarihi ve kültürel geçmişinden haberdar değil. ANKA işbirliğiyle gerçekleştirilen Antalya derslerine katılanlar, deneyimli rehberler ve bilim insanları eşliğinde yaşadıkları kentin benzersiz doğal ve kültürel birikimini keşfediyor" dedi.



Başkan Çetin , oda çalışanları, meclis üyeleri ve ailelerine yönelik düzenlenen kültürel miras farkındalık gezilerini, gelecek aylarda daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 13.05.2016 11:26
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.