Polonya büyükelçisi Cieniuch Alanya'da

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi, Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği ile Alanya Kaymakamlığı'nı ziyaret etti.

06 Eylül 2014 Cumartesi 12:15
Polonya büyükelçisi Cieniuch Alanya'da
Büyükelçi Mieczyslaw Cieniuch, Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Stanislaw Kargul, Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır ile Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Anna Bielecka Demirbaş'tan oluşan heyet ilk olarak AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın'ı ziyaret etti.

ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ POTANSİYELİ
Büyükelçi Mieczyslaw Cieniuch, burada yaptığı konuşmada Türkiye ile Polonya arasındaki 600 yıllık ilişkinin sorunsuz geçtiğini söyledi. Bunun önümüzdeki dönem için büyük bir fırsat olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Cieniuch, "Alanya'daki yerleşik Polonyalıları Antalya Fahri Konsolosluğu aracılığıyla izliyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Üniversitenizi ise geleceğe dönük işbirliği açısından bir potansiyel olarak görüyorum" dedi.

POLONYALI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın, ilk kez yüksek düzey bir diplomatı üniversitede ağırladıklarını belirtti. Türkiye ve Polonya arasındaki ilişkiler, Alanya'da yaşayan Polonyalılar ve AHEP'in uluslararası vizyonu göz önüne alındığında bu ziyaretin çok önem taşıdığını kaydeden Prof. Dr. Sayın şöyle dedi:

"Gelecekteki akademik anlaşmalar, karşılıklı akademik işbirlikleri, öğrenci ve akademisyen değişimi açısından bir başlangıç olabilir. Bu ilişkiyi sürdüreceğiz. Kadromuzda da Polonyalı bir öğretim görevlimiz var. Müzik ve grafik bölümlerinde de 2 Polonyalı profesör çalışmaya başlayacak" diye konuştu.

Büyükelçi Mieczyslaw Cieniuch, ziyaretin anısına Prof. Dr. Erol Sayın'a Polonya'yı tanıtan bir kitap hediye etti.

Büyükelçi Cieniuch ve beraberindeki heyet daha sonra Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği'nde yerleşik Polonyalıları ziyaret etti. Büyükelçi Cieniuch'in son durağı ise Alanya Kaymakamlığı oldu. 

Son Güncelleme: 06.09.2014 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.