Polis ve jandarmanın ‘yasak’ mesaisi

İki haftadır uygulanana sokağa çıkma yasağı süresinde jandarma ve polis ekipleri denetimlerini sürdürdü. Aksu’nun belirli noktalarında oluşturulan kontrol noktalarında Antalya’ya giriş ve çıkışlar engellenirken, yasağa uymayan vatandaşlara 3.150 TL para cezası uygulandı

22 Nisan 2020 Çarşamba 16:42
Polis ve jandarmanın ‘yasak’ mesaisi

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla, hafta sonlarında uygulanmaya başlayan sokağa çıkma yasağında Aksu’da polis ve jandarma ekipleri tüm personeliyle görev yaptı. Yasaktan muaf tutulan meslek gruplarında yer almadığı halde dışarı çıkan vatandaşlara para cezası kesilirken, Antalya’ya araç-giriş çıkışları da engellendi. Aksu halkının ise sokağa çıkma yasağını ciddiye aldığı gözlendi. 2 hafta sonunda uygulanan yasaklarda Aksu sokakları boş kaldı.

KONTROL NOKTALARI OLUŞTURULDU

Aksu, sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başladığı ilk hafta sonundan itibaren fırınların ekmek dağıtımı yaptığı ilk ilçe olurken, fırınların önünde bekleyen zabıtalar, evi fırına çok yakın olan vatandaşlar haricindekilerin fırınlara girmesini engelledi. Sokağa çıkma yasağını uygulandığı günlerde, polis ekipleri tarafından Gebiz Kavşağı, Kral Yolu ile Isparta köprüsü altı ve üstünde oluşturulan kontrol noktalarında uygulamalar yapılarak izinsiz geçişler engellendi. Jandarma personeli yol uygulamalarını sürdürdü. Antalya’nın doğu ilçelerinden izinsiz geçişlere yönelik tedbirler alındı. İzinsiz girmeye çalışanlara ceza uygulandı. Uygulama noktalarında seyahat izin belgesi olmayanlar, ticari amaçlı yük taşıyanlar ve tarım çalışanları hariç şehre giriş ve çıkışlar engellenirken, kurayla belirlenen nöbetçi petrol istasyonları ve lastikçilerde de denetimler sürdü.

3150 LİRA CEZA

Yasak süresince Vefa Sosyal Destek Grubu, tüm kurumların katılımıyla vatandaşların yardımına koştu. Vefa Sosyal Destek Grubu’nda emniyete bağlı 14 bekçi ve jandarmaya bağlı 4 araç görev yaptı. Yasak süresince acil bir durumu olan vatandaşlar 112’yi arayarak gideceği hastaneyi ve araç plakasını belirterek hastaneye gidip tedavi oldu. 65 yaş üzeri vatandaşlar için Vefa Sosyal Destek Grubu, tüm kurumların katılımıyla diğer ilçelerden araç desteği almadan maaş dağıtımını sürdürdü. Hafta içi yasağı delen 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlara 392 lira ceza uygulanırken, hafta sonu yasağı delen vatandaşlara ise 3150 lira ceza uygulandı. Yasak süresince jandarma ekipleri tarafından yaklaşık 60 vatandaşa ceza yazıldığı belirtildi. Yüzde 50’nin üzerinde yolcu taşıyan servis araçlarının sahiplerine ve fazla yolculara ceza yazıldı.

Son Güncelleme: 22.04.2020 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.