PÖH adaylarından Çetinkaya'ya ziyaret

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nden Polis Özel Harekat (PÖH) sınavına girerek, spor mülakatını geçen adaylar sınava hazırlanmalarındaki destekten dolayı Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teşekkür ziyareti yaptı.

17 Ocak 2017 Salı 12:24
 PÖH adaylarından Çetinkaya'ya ziyaret
PÖH sınavları öncesi yapılan spor mülakatları tamamlandı. Mülakatlara Kumluca'dan katılan 15 kişiden 13'ü sözlü mülakatlara katılma şansı yakaladı. Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sınavlara hazırlanan gençler elde ettikleri başarılardaki desteklerinden dolayı Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teşekkür etti.

Ziyarette sınavlara katılan gençlerle sohbet eden Çetinkaya, belediye olarak imkanlar dahilinde özel harekatçı olmak isteyen gençlere destek verdiklerini ve gençlerin spor mülakatında başarılı olmalarından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. Sınavlar öncesi gençlerin eğitimlerine katıldığında söylediği gibi özel harekatçı olmanın bir ayrıcalık olduğunu aktaran Çetinkaya, "Bu iş genellikle gönüllülük esasına göre oluyor. Bu gönüllülük esası olmazsa olmaz, normal bir polislikten çok farklı ve gerçekten çok külfetli bir iş. Fizik olarak çok zor, yani vatan sevgisi, belli mukaddeslere inanmasanız o işe katlanılmaz. Siz zor bir işe talip oldunuz, bunda da biz kurum olarak küçük de olsa bir katkı sağlamışsak bizi çok mutlu eder. Burada 15 kişilik gruptan 13 kişi sınav kazanmışsa, bu Kumluca'daki ekibin, hocaların iyi bir şekilde sizi eğittiklerinin göstergesi" diye konuştu.

Spor mülakatını geçen adaylar da seçmelerde en başarılı grup olduklarını, bazı gruplarda 70 kişiden sadece 1 kişinin barajı geçtiğini anlattı. Bu başarılarının altında Kumluca Belediyesi'nin spor seçmeleri öncesi sağladığı eğitim desteğinin büyük payı olduğunu belirten adaylar, seçmelerde parkuru tanıyor olmalarının bile kendilerine büyük avantaj sağladığı kaydetti.

Son Güncelleme: 17.01.2017 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.