PERGE VE SALDA’YA İPTAL

Perge’de planlanan Kongre ve Fuar Merkezi ile Salda Gölü Turizm Merkezi kararları iptal edildi. Demre, Kemerağzı-Kundu, Kuzey Antalya, Alanya’da Baltepe, Mahmutlar ve Okurcalar turizm merkezlerinin de sınırları değiştirildi.

14 Eylül 2019 Cumartesi 22:32
PERGE VE SALDA’YA İPTAL

ANTALYA’da Perge Antik Kenti sınırları içinde Perge Kongre ve Fuar Merkezi adıyla planlanan turizm bölgesi ile Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Turizm Bölgesi planları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla iptal edildi. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında Perge ve Salda gölündeki iptallerin yanı sıra Alanya’da Baltepe, Mahmutlar-Gökçebelen, Okurcalar-Ortaören turizm merkezlerinin sınırları değiştirildi.

SINIRLAR YENİDEN BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanlığı’nın 1532 sayılı kararında Antalya’nın Demre ve Kemerağzı-Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim bölgeleri ile Kuzey Antalya Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırları da yeniden belirlendi.

TEMALI PARK YAPILACAKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iptal edilen Perge Kongre ve Fuar Merkezi’nin 25 binlik ve 5 binlik nazım imar planları 2017 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılmış ve 2018 yılında onaylanmıştı. Turizm merkezi olarak planlanan alanda ‘orta yoğunlukta gelişme konut alanı’, ticari alanlar, temalı park ve fuar alanı ile toplu işyerlerinin yapılması amaçlanıyordu.

Ceren DENİZ/HÜRRİYET

Anahtar Kelimeler:
IptalPergeSalda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.