Pazar yerlerinin haksız iptal edildiği iddiası

ANTALYA'da aldıkları pazar yerlerinin haksız yere iptal edildiğini öne süren yaklaşık 150 kişi, dolandırıldıklarını iddia etti.

19 Temmuz 2016 Salı 15:31
Pazar yerlerinin haksız iptal edildiği iddiası
 Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkanı İsmail Öz, dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlarla basın toplantısı düzenledi. İsmail Öz, Kızıltoprak Mahallesi'ndeki pazar yerinde yer alan yaklaşık 150 kişinin dolandırıldığını iddia etti. İsmail Öz, Muratpaşa Belediyesi ile Antalya Seyyar Sabit Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası'nın yaptığı protokolle 2011 yılında Kızıltoprak Mahallesi'nde açılan pazar yerinde, pazarcı olmadığı halde insanlara pazar yeri satıldığını kaydetti. Bu kişilere yeteri kadar açıklama yapılmadığını ifade eden Öz, “Bizim yönetmeliğimizde 3 defa üst üste pazar yeri açmayan esnafın pazar yeri iptal olur. Bu bilgiyi vatandaşlara vermemişler. Ayrıca herkese aynı fiyattan verilmesi gereken pazar yerleri, farklı fiyatlarla satılmış" dedi.



PAZARCILIKLA İLGİSİ OLMAYANLARA PAZAR YERİ



Pazarcılıkla ilgisi olmayan kişiler ile odaya kayıtlı olmayanlara pazar yeri satılmasının yönetmelikle çeliştiğini belirten Öz, iptal olan pazar yerlerinin de başkalarına satıldığını ileri sürdü. Muratpaşa Belediyesi'nin yeteri kadar denetim yapmadığı için bu sorunun meydana geldiğini öne süren Öz, konuyla ilgili bakanlığa çağrıda bulunduklarını söyledi. İsmail Öz, “Burada organize bir suç söz konusu. Aynı durum şimdi de Sedir Mahallesi'ndeki pazar yerinde oluşabilir. Yaklaşık 1 milyonluk vurgun yapılıyor. Sebze ve Meyveciler Odası hiç üyesi olmayan kişileri pazar yeri satıyor" diye konuştu. 



YATIRIM AMACIYLA ALMIŞLAR



Mağdur olduğunu belirten Mehmet Şevki Gezmiş, Kızıltoprak Mahallesi'nde 40 bin liraya 2 adet pazar yeri aldığını belirterek, “Pazar yerlerimizi 3 defa açmadığımız zaman iptal olduğunu bize söylemediler. Bize buranın sahibi olduğumuzu söylediler. Bizi kandırdılar" dedi. 



Mağdur Mustafa Şenel de Fransa'da yaşarken yatırım amacıyla aynı mahalledeki pazar yerinden 4 adet pazar yeri satın aldığını belirtti. Mustafa Şenel, Muratpaşa Belediyesi'nin de kendilerine yardımcı olmadığını kaydetti. Konuyu yargıya taşıdıklarını ifade eden Şenel, internette kurdukları siteyle diğer mağdurlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 19.07.2016 15:32
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.