Pazar esnafı eylem yaptı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde yeni yapılan Pazartesi Pazarı'nda araç ve müşteri giriş çıkışının olmadığını savunan esnaf, kurdukları tezgahları kapatarak eylem yaptı.

01 Mayıs 2017 Pazartesi 14:50
Pazar esnafı eylem yaptı
Manavgat'ta geçen yıl nisan ayında temeli atılarak yapımına başlanan ve 28 Nisan 2017 tarihinde tamamlanarak açılan ve kura ile pazarcıların yeri belirlenen Pazartesi Pazarı'na araç ve müşteri girişi için yer olmadığını savunan esnaf tezgahları kapatarak satış yapmadı. Esnaf, sebze pazarının çevresinin tekstil ürünleri satıcıları tarafından kapatıldığını, hem kendi ürünlerini pazar yerine getirip çıkartmanın imkansız olduğunu hem de müşterilerin girişi ve çıkışının kapatıldığını, pazar için en önemli sıkıntı olan park sorununun ise kapalı otopark girişinin de kapanması nedeniyle çıkmaza girdiğini öne sürdü. Belediyenin, pazar düzenini dikkatsiz ve özensiz yaptığını iddia eden pazar esnafı kurduğu tezgahları kapatarak satışları durdurdu ve eylem yaptı. Pazar yerine gelen belediye zabıta ekipleri ve meclis üyeleri, esnafı uzun süre tezgahlarını açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı.



Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, sıkıntıları yetkililerle konuştuklarını belirterek, gelecek hafta için yeni düzenleme yapılacağı sözünü aldıklarını söyledi. Doğan, "Önümüzdeki hafta bu yollar açılacak. Pazara girişin açık olması önemli, çilek gibi tarladan toplanarak gelen ürünler var, 09.00'da, 10.00'da geliyor pazara, bu tür ürünleri esnafımız rahat şekilde pazara gelip tezgahında sergileyebilecek. Sabahtan bu yana cereyan eden sorunlar çözülecek. Ben pazar yerinin esnafımıza, Manavgat'ımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bol kazançlar diliyorum" dedi.



Yapılan konuşma, telkin ve verilen sözlerden sonra yatışan pazar esnafı yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından tezgahlarını tekrar açarak satışa başladı. Bu arada bazı pazarcı esnafı ise bir hafta sonra taleplerinin yerine gelmemesi durumunda daha büyük eylem yapacaklarını söyledi.

Son Güncelleme: 01.05.2017 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.