Patara'da havuz yasal değil

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan, Patara Plajı'nda yer alan Pink Beach Club'un yüzme havuzunun yasal olmadığını, bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

18 Temmuz 2014 Cuma 10:06
Patara'da havuz yasal değil
Munise Ozan, birinci derecede SİT ve Caratta caratta kaplumbağaların üreme alanı olan bölgedeki tesiste izinsiz havuz yapılması üzerine konuyu daha önce bir dilekçeyle Antalya Valiliği'ne ilettiklerini hatırlattı. Yapılan inceleme sonrasında havuzun kaldırılması yönünde işletmeye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yazı gönderildiğini kaydeden Munise Ozan, "Ancak işletme yetkilileri, yazıya rağmen havuzu kaldırmadı. Bunun üzerine Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, konuyla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu" diye konuştu.

Munise Ozan, savcılığın kararını beklediklerini belirterek, "Burası özel çevre koruma bölgesi. Caratta caratta kaplumbağaların dünyadaki en önemli üreme alanlarından biri. Bu nedenle, bu tesis kaldırılıncaya kadar konunun takipçisi olacağız. 1 Mayıs- 30 Eylül tarihleri arası, kaplumbağaların üreme zamanı. Bu doğa cinayetine izin vermeyeceğiz" dedi. 

Son Güncelleme: 18.07.2014 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.