PARKTA ANLAMLI SERGİ

Resim öğretmeni ve ressam Gülçin Gebecelioğlu, Konyaaltı Beachpark'taki meydanda 'Barış İçin Evet' adlı resim sergisi açtı.

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:43
PARKTA ANLAMLI SERGİ
Gebecelioğlu, eserlerinde dünyada yaşanan acımasız savaşları, katledilen insanları, akan kan ve gözyaşlarını, kadına yönelik şiddet olaylarını, uyuşturucu bataklığına sürüklenen gençleri konu edindi. Her biri toplumsal mesajlar içeren eserler, sanatseverlerin büyük ilgisini gördü.

UYGULAMALI EBRU
Serginin açılış kurdelesini, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şimşek kesti. Gülçin Gebecelioğlu'nun açık hava sergisine, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Emel Mülayim, ebru sanatçısı Dursun Varkal da eserleriyle katkıda bulundu. Varkal, içi suyla dolu teknede uygulamalı ebru çalışması yapıp, ipek kumaşları renklendirdi.


SAVAŞI, ŞİDDETİ RESMETTİ
Eserlerine 'Kan Gölüne Dönüşen Filistin', 'Savaşta Çaresiz Kalıp Ağlayan Mavi Gözlü Çocuk', 'Kadına Şiddet-Zincirli Kadın', 'Utanç Duvarı', 'Barış Güvercini' gibi isimler veren Gebecelioğlu, "Filistin resminde, atılan bombaları, akan kanı, çekilen acıyı, korkuyu, paniği, doğmadan ölen çocukları anlattım. Bir resmimde de dünyada barışın sağlanması için ağzında zeytin dalı taşıyan güvercin yer aldı" dedi.

Son Güncelleme: 07.08.2014 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülçin gebecelioğlu 2014-08-07 22:03:34

Bu DÜNYA HEPİMİZİN .... BENİM MESAJINIZ, SİZİN MESAJINIZ MUTLU VE BARIŞ DOLU YARINLAR HEPİMİZİN. ....SAYGI VE SEVGİLER TEŞEKKÜRLER

Avatar
ilgin gebecelioglu 2014-08-08 02:17:23

ablacim seninle gurur duyuyorum,sergin muhtesemdi nice muhtesem sergilere.Brukselden sevgilerimle.