Padişah torunu ressam, sergiye hazırlanıyor

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Çamyuva Mahallesi'nde Sultan 2'nci Mahmut'un kızı Adile Sultan'ın 4'üncü kuşak torunu ressam Jale Yıldıran, 1 Eylül'de açacağı serginin hazırlıklarını sürdürüyor.

23 Haziran 2016 Perşembe 10:59
Padişah torunu ressam, sergiye hazırlanıyor
 Ressam Jale Yıldıran, 6 yaşında ressam olan annesinden resim dersleri aldı. Bir daha fırçayı elinden bırakmayan Sultan 2'nci Mahmut'un kızı Adile Sultan'ın 4'üncü kuşak torunu ressam Jale Yıldıran'ın en büyük hazinesi, kendisine özgü tekniğiyle ürettiği yağlıboya tabloları oldu. Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar görev yapıp emekli olan, mütevazı yaşamıyla dikkat çeken Jale Yıldıran, mutluluğu resim sanatıyla, evinin bahçesinde bakımlarını üstlendiği kedileri, ördekleri, tavuk ve horozlarıyla yakaladığını söyledi. 



ANTALYA'DA SERGİ HEYECANI



Jale Yıldıran, atölyeye dönüştürdüğü evinde 1 Eylül Perşembe günü Antalya Müzesi'nde açacağı sergi için gece-gündüz çalışarak resim yapıyor. Birçok ülkede sergiler açan Yıldıran, göz kamaştıran eserlerini Antalyalı sanatseverlerin de beğenisine sunacak.



7 ÜLKEDE 17 RESİM SERGİSİ AÇTI



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Moskova Srikov Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldığını ifade eden Yıldıran, Eskişehir Anadolu İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Adalet Yüksek Okulu'nu da bitirdiğini söyledi. Yıldıran, halen aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi'ne devam ettiğini kaydetti.



YILDIRAN'IN ATATÜRK SEVGİSİ



Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra İtalya, Almanya, İngiltere, Danimarka, Singapur ve Hindistan'da 17 kişisel sergi açan Jale Yıldıran, birçok sanat eserinin yabancı kraliyet ailelerinin evlerinin, saraylarının duvarlarını da süslediğini belirtti. Koleksiyonunun en nadide parçalarını ise yağlı boya çalışması Atatürk tablolarının oluşturduğuna vurgu yapan Yıldıran, "Anne ve babam dışında kimsenin portresini çalışmadım, ancak Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğum sevgi ve saygı nedeniyle Atatürk portreleri yaptım" dedi. Yıldıran'ın eserleri müzayedelerde de alıcı buluyor.

Son Güncelleme: 23.06.2016 11:01
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.