Otomobil talihlisi Antalya'dan

ANTALYA'da Otokoç Otomotiv yönetimi, 90'ıncı yıla özel etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında Türkiye genelinde Otokoç bünyesinde çalışan 3 bin 500 personelin katıldığı Fiat Egea çekilişinde şanslı personel, Antalya Otokoç'ta çalışan servis teknisyeni Halil Piyan oldu.

09 Şubat 2018 Cuma 16:17
Otomobil talihlisi Antalya'dan

8 ülkede 250 noktada hizmet veren, Türkiye’nin lider otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv’in 90. yıl kutlamaları kapsamında çalışanları arasında yaptığı çekilişte, şanslı il Antalya oldu.

Otokoç Antalya’da görev yapan Halil Piyan, 3500 kişi arasında yapılan çekilişte Fiat Egea Easy 1.3 Multijet 95hp Dizel Manuel otomobil kazandı. Talihli ödülünü 9 Şubat 2018 Cuma günü, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir’den teslim aldı. Antalya doğumlu, evli ve bir çocuk babası Piyan, 10 yıldan uzun süredir Otokoç Antalya’da servis teknisyeni olarak görev yapıyor.

Görgün Özdemir, ödül teslimi sırasında yaptığı konuşmada, neredeyse Cumhuriyet’le yaşıt olan Otokoç Otomotiv ailesi olarak, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine yaptıkları katkıyı vurguladı. 

“Türkiye otomotiv tarihinin başlangıcı”

“Cumhuriyetimizin kuruluşundan sadece 5 yıl sonra, kurucumuz rahmetli Vehbi Koç’un ‘herkesin bir otomobili olsun’ vizyoner bakışıyla ve hayaliyle bir yola çıktık” diyen Görgün Özdemir, “90 yıl önce otomobil sayısının bir elin parmaklarını bile geçmediği dönemde kurulduk. 1928 yılında otomotiv, 1974 yılında araç kiralama sektörlerini başlattık. 

Otokoç Otomotiv yetiştirdiği yöneticileri, bilgi birikimi, bayileri, yarattığı sermaye ile Koç Grubu otomotiv işlerinin, dolayısıyla Türkiye Otomotiv tarihinin başlangıcı olmuştur” dedi. 

2012 yılında yurt dışına açılma stratejisini devreye aldıklarını anlatan Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“1997 yılında Azerbaycan ile başlayan küreselleşme sırasıyla, Kuzey Irak, Kazakistan, Gürcistan. Kıbrıs, Macaristan ve Ukrayna ile devam etti.

‘Ulaşım çözümleri sunan, yenilikçi ve küresel yol arkadaşıyız’

90 yıllık bir şirketiz ancak ilk günkü gibi dinamik ve yenilikçiyiz. Geçen yıl misyon, vizyon ve değerlerimizi yeniledik. Yenilenen misyon, vizyon ve değerlerimizle geleceğe hazırız. Tüm paydaşlarımız ve çalışanlarımız bizler için çok değerli, 90 yıldır birlikte çıktığımız her yola anlam katıyorsunuz, bizimle aynı yolda bir aile olmanın verdiği gururu, mutluluğu ve güveni paylaşıyorsunuz. Değerli emekleriniz için müteşekkiriz.”

90. yıl kutlamalarını tüm yıl boyunca yapacakları bölgesel ve genel etkinliklerle ve iletişim çalışmalarıyla tüm sosyal paydaşlarıyla kutlayacaklarını vurgulayan Özdemir: “90 yıl önce Ford acenteliği ile başlayan Otokoç Otomotiv, bugün 3500 kişilik ailesiyle, 8 ülkede 250 noktada faaliyet gösteren cirosu 7 milyar lirayı aşan küresel bir şirket haline geldi. Otokoç, 90 yıldır olduğu gibi  bundan sonra da Türk halkına en iyi hizmeti en uygun şartlarda vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu. 

Otokoç Otomotiv halkında

Bir Koç Grubu şirketi olan Otokoç Otomotiv, Türkiye’nin mega otomotiv perakendecisi ve lider araç kiralama şirketidir. Otokoç Otomotiv, yeni ve ikinci el araç satışı ve satış sonrası hizmetleri, toptan yedek parça ve aksesuar satışı, sigorta, finansman, araç koruma hizmetleri, kısa dönemli kiralama, uzun dönemli kiralama, filo yönetim hizmeti ve saatlik kiralama hizmetleri gibi tüm çözümleri tek elden ve entegre olarak sunmaktadır. Yurt içinde 89 Avis ofisi, 50 Budget ofisi ve 60 Zipcar lokasyonu ile Otokoç Otomotiv, toplamda 199 noktada Türkiye’nin en yaygın araç kiralama ağına ve en geniş araç filosuna sahip şirketidir. Türkiye çapında 36 noktada (19 Otokoç, 17 Birmot) otomotiv perakendeciliği hizmeti sunmaktadır. Global 100 listesinde sektör lideri olan Otokoç Otomotiv Türkiye’nin en büyük 31. şirketi konumundadır. Sunduğu marka, ülke, ürün ve hizmet çeşitliliğiyle Otokoç Otomotiv Türkiye dışında, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, K.Irak, K.KTC, Macaristan ve Ukrayna’da toplam 18 ofisi ile hizmet vermektedir.

Son Güncelleme: 10.02.2018 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.