Otomobil fuarında tarihe yolculuk

Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Otomobil Günleri'nde son model lüks spor marka otomobillerin yanı sıra, Hitler döneminde savaşlarda kullanılan cip, 1960'lı yıllarda Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan klasik ve antika otomobiller ile motosikletler, offroad araçları görücüye çıktı.

06 Haziran 2014 Cuma 14:59
Otomobil fuarında tarihe yolculuk
Antalya'da bir organizasyon firması tarafından Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde '2. Antalya Otomobil Günleri' adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte son model orta ve üst segmentte spor, lüks arabalar, klasik ve antika araçlar, arazi taşıtları, motosikletler sergilendi. Türkiye'de uzun yıllar sürücüler tarafından tercih edilen ve tutkunlarının hala sürüş keyfi yaşadığı 'Hacı' lakaplı Murat 124, 'Tosbağa, Tostos' olarak bilinen Volkswagen, 1966 model Mustang ile Ford marka antika özelliği taşıyan klasik otomobiller en yoğun ilgiyi gördü.

Hitler döneminde savaşlarda kullanılmak üzere tasarlanan Volkswagen marka araç da cip tutkunlarının beğenisini topladı. Antalya'daki otomobil sporları kulüpleri ile lüks otomobil markalarının bayilerinin araçlarıyla katıldığı etkinlikte arazi taşıtları ve motosikletler de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Ziyaretçiler sergilenen araçların dış görünümü kadar, motor ve iç döşemelerini de inceledi. Yaklaşık 50 yıldır trafikte kullanılan klasik otomobillere, sürücüleri tarafından yapılan özel dizayn ve dekorlar da dikkati çekti.

Organizasyonu düzenleyen firmanın sahibi Hakan Elçi, otomobil ve motor sporları tutkunları ile klasik ve lüks araç sevenleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen etkinliğin, 3 gün boyunca 12.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz ziyarete açık olacağını belirtti. 

Son Güncelleme: 06.06.2014 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.