Otobüsçüler alacakları için Büyükşehir'e yürüdü

ANTALYA'da toplu ulaşım esnafı adına yaklaşık 30 kişilik grup, Büyükşehir Belediyesi'nden 2,5 aydır alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle belediyeye yürüyerek yetkililere taleplerini iletti.

29 Temmuz 2019 Pazartesi 17:26
Otobüsçüler alacakları için Büyükşehir'e yürüdü

Antalya'da toplu ulaşım esnafı, Büyükşehir Belediyesi'nin her ay kendilerine gereken ödemenin düzenli olmadığı ve yaklaşık 2,5 aydır alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda bir araya geldi. Alacaklarını nasıl alacaklarına yönelik kendi aralarında fikir alışverişinde bulunan otobüs esnafı, önce bütün üyelerle Büyükşehir Belediyesi önüne yürüme kararı aldı. Ancak bu eylemin yanlış anlamaları neden olacağı düşüncesiyle yapılan oylamada, esnafı temsilen 30 kişinin belediyeye yürüyerek giderek yöneticilerle görüşülmesi kararı çıktı.

'DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI'Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, esnafın 2,5 aydır para alamadığı gerekçesiyle yakıt alırken bile güçlük çekmeye başladığını aktardı. Belediyenin gelir desteğinden vazgeçmek gibi bir girişimi olduğunu dile getiren Arslan, “Dayanacak gücümüz kalmadı. Yeni tramvay hattı ve gelecek metro ile gelirimiz iyice düşecek. Belediyenin zam çalışması da var. Belediye tam ücreti 3 lira, öğrenciye ise 10 kuruş indirim yapmayı planlıyor. Bu zam planı işimizi görmeyecek. Belediyenin bizlere ödediği 38 bin lira yetmiyor. 24 bin lira araç giderimiz var. 7 bin lira şoförlere ödeniyor. Diğer ödemelerimizle ayakta kalmakta güçlük çekiyoruz" dedi.

BELEDİYE 1 HAFTALIK SÜRE İSTEDİ

Konuşmanın ardından bir grup esnaf belediyeye yürüdü. Belediyede Başdanışman Cansel Tuncer Çevikol ile görüşen grup, 30 dakika sonra dışarıya çıkarak kendilerini bekleyen esnafa açıklama yaptı. Yasin Arslan, görüşmenin olumlu geçtiğini, belediye yönetiminin yeni çalışma için 1 haftalık süre talep ettiğini söyledi. Açıklamanın ardından ulaşım esnafı, yeniden odaya döndü.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.