Operayı üzen haber

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) Personel ve Eğitim Şube Müdürü Nurten Baltacı (51), yakalandığı hastalığın pençesinden kurtulamayıp yaşamını yitirdi.

02 Mart 2020 Pazartesi 09:53
Operayı üzen haber

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Personeli tarafından çok sevilen, güler yüzlü şube müdürü Nurten Baltacı, 1.5 ay önce aniden rahatsızlanmış, kanser teşhisi konularak tedavi altına alınmıştı. Baltacı, son aldığı kemoterapiden sonra güçsüz kaldı. Evinde aniden fenalaşıp ambulansla hastaneye götürülen Baltacı, tüm çabalara rağmen yaşama gözlerini yumdu. Acı haberi öğrenen opera-bale sanatçıları ve çalışanları hastaneye gitti.

Nurten Baltacı'nın cenazesi, önce yaşamını sürdürdüğü Bahçelievler semtindeki evinin önüne getirildi, ardından sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere memleketi Yalova'a götürüldü.

Nurten Baltacı'nın çok sevdiği çocuklar için yayımlanmış 'Üç Kızlar Çeşmesi', 'Kende ile Yelpen', 'Mavi Kuş', 'Yeşil Balık', 'Küçük Şehzade ve İpek Yele' adlı 5 ciltlik eğitici '101 Masal' adlı masal kitabı da bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.