Ömür boyu hapse mahkum edilince 'teşekkür ederim' dedi

ANTALYA'da geçen yıl bir eğlence merkezinde Rus işadamı 47 yaşındaki Vadim İvanenko'yu öldürmekten tutuklu yargılanan Almas Konsbayev, ömür boyu hapse mahkum edildiğini öğrenince "Teşekkür ederim" dedi.

01 Ekim 2016 Cumartesi 11:49
Ömür boyu hapse mahkum edilince 'teşekkür ederim' dedi
 Moskova'da sebze ve meyve ticareti yapan Vadim İvanenko, geçen yıl 9 Şubat akşamı Antalya'nın Lara semtindeki restoranda Rus arkadaşlarıyla yemek yerken çıkan tartışmada öldürüldü. Rus mafyasının iç hesaplaşması sonucu gerçekleştiği iddia edilen cinayetle ilgili gözaltına alınan 6 kişiden Kazakistan uyruklu 26 yaşındaki Almas Konsbayev hakkında kasten öldürmek, tutuksuz sanık Rus 38 yaşındaki Oleg Pirogov hakkında ise cinayete iştirak suçundan Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Progov serbest kaldıktan sonra Irak üzerinden Rusya'ya kaçtı. Duruşmalara da katılmayan Progov hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Progov'un, Rusya'da karıştığı bir başka suç nedeniyle cezaevinde bulunduğu iddia edildi.



'SEVGİLİME TECAVÜZ ETTİ' SAVUNMASI



Tutuklu sanık Almas Konsbayev önceki duruşmalardaki savunmasında, Vadim İvanenko'yu kendisinin öldürdüğünü söyledi. Diğer sanık Oleg Pirogov'un olayla ilgisi olmadığını iddia eden Konsbayev, şöyle dedi:



"Vadim İvanenko'yu 3 yıldır tanıyorum. 1 yıl önce Rusya'daki nişanlım Oksana beni terk etmişti. Yaptığım araştırmada, Oksana'ya Vadim'in tecavüz ettiğini öğrendim. Oksana'nın beni bu olay nedeniyle terk ettiğini öğrendiğim için Vadim'e kızgındım. Olay günü masaya otururken Vadim tabancasını çıkarmıştı. Ben de bakmak için kendisinden istedim. Sonra da 'Sende kalsın sonra alırım' dedi. Tabancayı aldıktan sonra onu öldürmeye karar verdim. Vadim'in yanına giderek 1-2 metre mesafeden önce karnına, sonra başına doğru ateş ettim. Tabancadaki bütün mermileri ateşledim. Diğer sanık Oleg ise beni durdurmaya çalıştı." 



'O TARİHTE VADİM CEZAEVİNDEYDİ'



Öldürülen Rus işadamının birlikte yaşadığı Larisa Devaeva ise tecavüz iddiasının asılsız olduğunu ileri sürdü. Tecavüz iddiasının olduğu tarihte Vadim İvanenko'nun cezaevinde olduğunu söyleyen Devaeva, öldürülen Rus işadamından bir çocuğu olduğunu da söyledi. 



Dün görülen karar duruşmasında, tutuklu yargılanan Almas Konsbayev ile tarafların avukatları hazır bulundu. Öldürülen Vadim İvanenko'nun yakınlarının avukatı Erdal Yiğit, İvanenko'nun planlı bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti. Yiğit, sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilmesini istedi. 



İNDİRİMSİZ CEZA



Almas Konssbayev ise olay nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "Onurum ve gururum zedelenmemiş olsaydı bu suçu işlemezdim. Ben o kızla evlenmek istiyordum" diyerek, tahrik ve takdir indirimi talebinde bulundu. Avukatı Veli Gülcü de müvekkilinin ağır tahrik altında bu suçu işlediğini ileri sürdü. 



Mahkeme, sanığı kasten öldürme suçundan ömür boyu hapse mahkum etti. Sanığı silah kanununa muhalefet suçundan da 2 yıl hapis ve 60 gün adli para cezasına mahkum eden mahkeme, cezalarda takdir ve tahrik indirimi de yapmadı. Kararı tercümandan öğrenen Almas Konsbayev'in tepkisi ise “Teşekkür ederim" oldu.



Mahkeme, tahliye edildikten sonra yurtdışına kaçan Rus sanığın dosyasının ise ayrılmasına karar verdi.

Son Güncelleme: 01.10.2016 11:50
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.