Öğretmenlere kadına şiddetin önlenmesi semineri

Avrupa Birliği ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) 'Kadına Yönelik Şiddeti Önlemede Yerel ve Ulusal STK'ların Kapasitelerinin Güçlendirilmesi' projesi kapsamında Konyaaltı Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde bir seminer düzenlendi.

09 Mart 2015 Pazartesi 13:23
Öğretmenlere kadına şiddetin önlenmesi semineri
Semineri, AÇEV Aile Eğitimleri Birimi Eğitim Sorumlusu Olcayto Ezgin gerçekleştirdi. Ailede ve toplumda şiddetin azaltılması için farkındalık yaratılması ve okullarda çalışan eğitimcilerin bu konuda bilinçlendirilmeleri hedeflenen seminere, 87 öğretmen ve okul yöneticisi katıldı. Kadınlara, çocuklara ve özellikle kız çocuklarına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın azaltılması konusunda toplumda bilinç uyandırma konusunda bilgi paylaşımında bulunulan seminerde, çocuğa yönelik ihmal ve istismar bağlamında aile içi şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi konusunda toplumdaki bireylerin, eğitimcilerin rolleri hakkında bilgi verildi. Seminerde, kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın azaltılmasında, şiddeti uygulayanlar kadar şahit olan, müdahale etmesi gereken kişilerin de tavır ve davranışlarının son derece önemli olduğu vurgulandı.

Katılımcılar arasında bulunan okul aile birliği temsilcileri, özellikle kadına yönelik şiddetin çok arttığı bu günlerde böyle bir seminer çalışmasının farkındalıklarını artırdığını söyledi. Seminere ilişkin dikkat çeken bir diğer nokta da medyada ve özellikle çizgi film ve reklamlarda cinsiyete ilişkin roller konusundaki keskin ayırıma ilişkin hazırlanmış kısa film oldu.
 

Son Güncelleme: 09.03.2015 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.