Öğretmenlerden duyarlı kampanya

 ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir grup öğretmen kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlattı.

20 Mart 2019 Çarşamba 12:34
Öğretmenlerden duyarlı kampanya

Toplumdaki farkındalığın artırılması amaçlayan öğretmenler Alanya Oba Ortaokulu kütüphanesinde Türk Kızılayı tarafından oluşturulan platformda velilerin de katılımıyla kan ve kök hücre bağışı yaptı. Etkinliği düzenleyen Obaköy Ortaokulu Türkçe öğretmeni Betül Gümüş, okullarda öğretmenler olarak belirli gün ve haftalarda etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Kanser hastalarının durumunun dikkatini çektiğini ve bir şeyler yapılması gerektiğini düşündüğünü belirten Gümüş, "Onlar için ne yapabiliriz diye düşündüm. Öğretmenlerin örnek insanlar olduğunu düşündüğüm için de öğretmen arkadaşlarımla 'kan ve kök hücre bağışı' konusunu paylaştım. Onlar da karşı çıkmayınca bu hareketi başlattık. Okulda görevli 23 öğretmenden 15'i kök hücre bağışı kampanyasına katıldı. Diğer öğretmenler ise sağlık koşulları nedeniyle katılmadı. Kampanyada öğrenci ve veliler de bizi yalnız bırakmadı" dedi.

İngilizce öğretmeni Seray Kaçar, arkadaşları Betül Gümüş'ün katkı ve önerisiyle böyle bir projeye katkı sağladıkları için mutlu olduğunu söyledi. Bir hastaya, can bekleyen bir kişiye katkılarının olmasının kendilerini mutlu edeceğini anlatan Kaçar, "Umarım örnek bir davranış yapıyoruz. İnsanlara örnek olmayı başarırız." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.