Öğrenme şenliği şölene dönüştü

Kaş Kaymakamlığı, belediye, milli eğitim müdürlüğü ve halk eğitim merkezince ortaklaşa düzenlenen Öğrenme Şenliği, başladı.

19 Kasım 2014 Çarşamba 10:41
Öğrenme şenliği şölene dönüştü
Kaş'taki şenlik kapsamında 'Öğrenme Şenliği Yürüyüşü' düzenlendi. Davul zurna eşliğinde yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından, Kaş Cumhuriyet Alanı'na gelindi. Buradaki törene ve yürüyüşe Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, Belediye Başkan vekili Aslı Veznecioğlu Kurtuldu, Emniyet Müdürü Murat Şahin, Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, eğitimciler, öğrenciler, vatandaşlar ve yerleşik yabancılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü folklor ekibi gösteri sundu. Sarıbelen Mahallesi Ortaokulu bağlama korosu ile Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Orkestrası'nın konser verdiği etkinlikte, HEM'in açtığı kurslarda yapılan çalışmalardan oluşan mozaik, seramik, ebru, el sanatları ve pasta börek yapımı sergileri açıldı. Türk Hava Kurumu Kaş Şubesi tarafından maket uçak yapımı etkinliği düzenlenirken, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Kaymakam Selami Kapankaya, Türkiye'de yaşam boyu öğrenmeye katılım oranının Avrupa ülkelerinin çok gerisinde olduğunu belirterek, "Bunun temel nedenlerinde biri de eğitim fırsatları konusunda halkın yeterince bilgilendirilmemesi. Öğrenme Şenliği ile geniş halk kitleleri bilgilendirilecek, öğrenme konusunda ilgi sağlanacak. Yetişkinlerin öğrenme sürecine aktif biçimde katılımı sağlanacak. İlçemizde de tüm kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla farklı öğrenme etkinlikleri düzenlenecek" dedi.

Belediye Balkan vekili Aslı Vaznecioğlu Kurtuldu da öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığına işaret ederek, "Eğitim ve öğretimin amacı, insan yaşamına, ülkenin geleceğine yön vermek olmalı. Eğitim, üretim için olmalı. Eğitilen insan, üretebilirse, ülke yaşamına ekonomik katkı sağlarsa, eğitim ve öğrenme amacına ulaşmış olur" diye konuştu.

Sonrasında Kaymakam Kapankaya ve beraberindekiler stantları gezdi.
 

Son Güncelleme: 19.11.2014 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.