Öğrencilere 'çevre' dersi

 HÜSEYİN Ak Ortaokulu'nun öğrencileri Temiz Çevre Derneği'ni (TÇD) ziyaret etti, 'temiz çevre ve doğanın önemi' konusunda bilgiler verildi.

24 Kasım 2017 Cuma 11:02
Öğrencilere 'çevre' dersi

Hüseyin Ak Ortaokulu'ndan 30 öğrenci, öğretmenleri Leyla Cihan rehberliğinde TÇD'yi ziyaret etti. TÇD Başkanı Remziye Kartal Rosenblat, derneğin yönetim kurulu üyesi ve proje sorumlusu Aslı Altan tarafından karşılanan öğrencilere derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.


TÇD Başkanı Remziye Kartal Rosenblat, temiz çevrenin, doğanın, doğa canlılarının önemine vurgu yaptı. Bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm çabalarının çocuklara, gelecek nesillere yaşanılabilen bir çevre ve nefes alabileceğimiz bir doğa bırakmak olduğunu kaydeden Başkan Rosenblat, "Ülkemiz genelinde, yaşadığımız şehir Antalya'da da yaşanan çevre kirliliği, taş ocaklarının, HES'lerin doğada yarattığı tahribatlar, kasıtlı çıkarılan orman yangınları, artan hava ve gürültü kirliliği alınan önlemlere, çevreci kuruluşların mücadelesine, mahkeme kararlarına rağmen ne yazık ki her geçen gün artış gösteriyor. Bu durum ise sizlerin geleceği için mücadele bizleri üzüyor" dedi.

Remziye Kartal Rosenblat, öğrencilere "Bilinçli çevreciler olun, yaşadığınız evinizi, evinizin önünü, çevrenizi temiz tutun, denetleyin, sorumsuzca davrananları önce uyarın, olumsuzlukları fotoğraflayarak belgeleyin ve ilgili makamlara, derneğimizin internet adresine (temizcevre.org) girip bildirin" tavsiyesinde bulundu.

ORGANİK SEBZE VE MEYVELER

Derneğin proje sorumlusu Aslı Altan da, "Bizim evimiz, dünyamızdır" diyerek hormonlu gıdaların insan sağlığına verdiği zararı, organik sebze ve meyve üretiminin faydalarını sıraladı. Aslı Altan, öğrencilere evlerde, işyerlerinde kullanılan, içilen suyu gereksiz yere israf etmemeleri konusunda da uyarıda bulundu. Altan, "Yediğimiz ekmek, yemek artıklarını da çöpe atmayın, sokak hayvanlarını doyurun, onları susuz bırakmayın" dedi.

Antalya bölgesinde yetişen pamuk ve narenciye ürünleri de tanıtıldığı ziyarette, TÇD bünyesinde oluşturulan 'Minikler Ekoloji Kulübü'nün minik çevreci üyelerinin ürettiği organik bal kabağı tohumu ile adaçayı da günün anısına öğrencilere dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.