Öğrenciler üst geçit ve çevre düzeni istiyor

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Yüksekokulu öğrencileri yaşanan kazalar nedeniyle, kuzey giriş kapısına üst geçit yapılması için imza kampanyası başlattı.

10 Nisan 2015 Cuma 09:13
Öğrenciler üst geçit ve çevre düzeni istiyor
AÜ Sosyal Bilimler Yüksekokulu öğrencileri, yaşadıkları üst geçit problemine ve yerleşke çevresine dökülen inşaat atıklarına dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 7 bin 200 öğrencisi bulunan okulun yoğun olarak kullanılan kuzey giriş kapısının Gazi Bulvarı'na açıldığını belirten öğrenci temsilcisi Deniz Kahraman, "Kazaların büyük çoğunluğu ağır yaralamalı ve ölümle sonuçlanıyor. Yüksekokul öğrencileri ile vatandaşların bu tür kazaları yaşamamaları için Gazi Bulvarı üzerinde okulumuzun kuzey giriş kapısına yakın bir konumda üst geçit yapılmasını istiyoruz" dedi.

Üst geçit için Antalya Valiliği'ne dilekçe verdiklerini söyleyen Kahraman, "Özellikle ikinci öğretimdeki öğrenciler saat 23.00'te ders çıkışında sorunlar yaşıyor. Yerleşke çevresine dökülen inşaat atıkları ve çöpler, evsizlere barınak oldu. Gece dersten çıkan öğrenciler, saldırıya uğruyor ya da saldırıya uğrama endişesiyle yaşıyorlar. Tüm bu endişelerden uzak kalmamız için aydınlatmanın sağlıklı olmasını ve okulumuzun çevresinin temizlenerek park ve sosyal alana dönüştürülmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 10.04.2015 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.