Öğrenciler mültecilere yönelik çalışmaları anlattı

FİNLANDİYA'da gerçekleştirilen 'Avrupa Kültürel Çeşitlilik Deneyimi' adlı proje toplantılarına katılan Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri "Türkiye'deki mülteciler" konulu atölye çalışmasında, Suriyeli mültecilere yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

14 Mart 2018 Çarşamba 11:22
Öğrenciler mültecilere yönelik çalışmaları anlattı

Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi Finlandiya'nın Sipoo şehrinde düzenlenen Erasmus+ KA2 projesi öğrenci çalışma toplantısına katıldı. Almanya, İtalya, Hollanda ve Finlandiya'dan okullarla 'Avrupa Kültürel Çeşitlilik Deneyimi' adlı Erasmus + projesinde Namık Karamancı Fen Lisesi 2 öğretmen ve 5 öğrenciyle yer alıyor. Proje kapsamında ilgili ülkelerde kültürel çeşitlilik ve de özellikle daha da önemli bir hale gelen göçmenler ve mülteciler üzerine araştırmalar yaparak önyargıları azaltmak çalışması yapılıyor.

Namık Karamancı Fen Lisesi proje sorumlusu Hasan Biber, Finlandiya'da 5 gün süren toplantılar kapsamında öğrencilerin göçmenlik ve mültecilikle ilgili değişik derslere, konferanslara ve de atölye çalışmalarına katıldığını belirterek, "Biz 'Türkiye'deki mülteciler' konulu bir atölye çalışması gerçekleştirdik ve ülkemizin Suriyeli mültecilere yönelik olarak yaptığı çalışmaları paylaştık. Son gün yaptığımız proje yönetim ve değerlendirme toplantılarında ise önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaları planlandı" dedi.

Finlandiya çalışma toplantısına katılan öğrenciler Ali Eren Yıldırım, Şeyma Deveci, Mehmet Eren Tuzcu, Demirkan Demir ve Elif Atasoy da "Değişik atölye çalışmalarına katılarak küresel bir soruna dönüşen göçmenlik ve mültecilikle ilgili bilgi ve yeterliğimizi arttırma fırsatı bulduk. İngilizcenin ve yabancı dillerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bir hafta içinde evlerinde kaldığımız ailenin ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerin kültürlerini yakından tanıdık ve yeni arkadaşlar edindik" diye konuştu.

Projenin son toplantısı mayıs ayında Namık Karamancı Fen Lisesi'nin ev sahipliğinde Manavgat'ta gerçekleştirilecek.

>

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.