Öğrenciler farkındalık için aileleriyle kitap okudu

 ANTALYA'nın Kepez ilçesindeki İsmail İltemir İlkokulu'nda 'Ailemle Okuyorum Projesi' kapsamında, 1'inci sınıf öğrencileri aileleriyle okul bahçesinde kitap okudu. Öğrencilerin bedenleriyle 'Kitap oku' mesajını da yazdığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

06 Nisan 2019 Cumartesi 12:46
Öğrenciler farkındalık için aileleriyle kitap okudu

Kepez İsmail İltemir İlkokulu'nda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Ailemle Okuyorum Projesi' kapsamında etkinlik düzenlendi. Kitap okumaya farkındalık yaratmak ve öğrencilere küçük yaşta kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe 1'inci sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri ve aileler katıldı.

BEDENLERİYLE 'KİTAP OKU' MESAJI VERDİLER

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte öğrenciler okul bahçesinde bedenleriyle 'Kitap oku' mesajını yazdı. Bu şekilde bir süre kitap okuyan öğrenciler daha sonra ailelerinin yanına geçerek, etkinliği sürdürdü. Öğretmenler Selda Atlı ve Eda Kaya öncülüğünde yürütülen, okul yönetimi ve velilerin destek verdiği Ailemle Okuyorum Projesi kapsamında düzenlenen etkinlik yaklaşık 1 saat sürdü.

'FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK'

Okul Müdürü Şevket Altun, "Toplumumuzda kitap okuma alışkanlığı az. Bizim de amacımız okulumuzda kitap okumaya farkındalığı artırmak. Özellikle öğrencilerin evde günde en az 15- 20 dakika aileleriyle evde kitap okuma saati yapmalarını istiyoruz. Bu etkinlikle de farkındalık yaratmak istedik. Güzel bir düşünce oldu" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.