Ödüllü yönetmenden 3 boyutlu tarihi Kaleiçi animasyon filmi

ANTALYALI yönetmen Gökhan Çalbay, 2 yıl süren araştırma ve çalışmalarının ardından Antalya'nın ilk yerleşim yeri olan tarihi Kaleiçi'nin 2 bin yıl öncesinden bu güne geçirdiği evreleri konu alan 3 boyutlu animasyon filmini tamamladı. Kısa süre önce fragmanı yayımlanan film büyük ilgi gördü. Yönetmen Çalbay, 1 saat süren tarihi Kaleiçi animasyon filminin Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Rusçaya çevrilerek uluslararası bir belgesel kanalında vizyona gireceğini açıkladı.

16 Haziran 2020 Salı 16:23
Ödüllü yönetmenden 3 boyutlu tarihi Kaleiçi animasyon filmi

ANTALYA, (DHA) -2007 yılında Uluslararası Cannes Film Festivali'nde afiş tasarım ödülü kazanan, yine tüm dünyayı kasıp kavuran ve internette 545 milyon kez izlenen DJ Burak Yeter'in 'Tuesday' klibinin de yönetmeni olan Çalbay, Antalya Suna-İnan Kıraç Müzesi'nde 2 yıl boyunca tarihi Kaleiçi'ni inceledi. Kentin ilk yerleşim yeri olan Kaleiçi'nin 2 bin yıl öncesine dayanan serüvenini 3d animasyon filmiyle günümüze taşıyan Çalbay'ın bu çalışmasının, Türk turizmine büyük katkı sağlaması bekleniyor.


 

Müzede yaptığı araştırmalarda çizimlerinde ve yazılarında Kaleiçi'ni anlatan 7 seyyahın gözünden tasarladığı animasyon filminde Hadrianus Kapısı, dar sokaklarındaki taş döşemelerinin yanı sıra kale surları, kesik minaresi, ahşap işlemeli ve taş evleri en ince ayrıntılarına kadar anlatılırken zaman içerisinde geçirdikleri değişiklikler yönetmenin hayal gücüyle yeniden yaşam buluyor.


 

Pandemi sürecinde çalışmalarına hız verdiğini anlatan Gökhan Çalbay, “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle özellikle Antalya ve Türk turizimcisi sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Kısa süre önce fragmanını yayımladığım animasyon filmi büyük beğeni gördü. Daha önce de çalıştığım uluslararası bir belgesel kanalı ile 1 saat olan tarihi Kaleiçi 3d animasyon filminin yayımlanması için anlaştık. Tüm dünyada vizyona girecek film sayesinde turizme katkı sağlamayı hedefliyorum" diye konuştu.


 

Daha önce de uluslararası belgesel kanallarında görüntüleri yayımlanan Yönetmen Gökhan Çalbay, birçok kamu spotunun yanı sıra, Expo 2016 Antalya'nın reklam filmlerinin yönetmenlerinden biriydi. Çalbay, Uluslararası Antalya Film Festivali reklam yönetmenliği, Antalya Altın Portakal Film Festivali Reklam filmleri yönetmenliği, Almanya'da 'Binbir Gece' görsel efekt uzmanlığının yanı sıra birçok klip ve reklam filmi yönetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.