Oda kaydı bilmecesi!

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na oda kaydı yapmak isteyen Aysun Kozan, engellerle karşıladığını ileri sürdü. Eski Oda Başkanı Mehmet Ali Alkan ile mevcut Başkan Niyazi Özçelik arasında cereyan eden şahsi çatışmadan dolayı, oda kaydı işlemlerinin engele takıldığını öne süren Kozan, “Şahsi çatışmaların ortasında kalmak istemiyorum” dedi.

13 Kasım 2020 Cuma 17:22
Oda kaydı bilmecesi!

Engelin nedeni?

Aldığı kamyonetle nakliyecilik yapmak isteyen Aysun Kozan isimli vatandaş Antalya Şoförler Odası Başkanı Niyazi Özçelik engeline takıldığını ileri sürdü. İddia sahibi Aysun Kozan, müracaatın engele takılma nedenini, Antalya Şoförler Odası eski Başkanı Mehmet Ali Alkan ve Antalya Bakkallar - Bayiler Odası Başkanı Şahin Aba’ya yakın olmasından kaynaklı olduğunu ifade etti.

Belgeler tamam olmasına rağmen

Kozan, “8 yıl Kırtasiyeciler ve Fotoğrafçılar Odası’nda Genel Sekreterlik yaptığım için kayıtlarla ilgili süreci biliyorum.  Mali müşavirime işlemleri halletmesi için vekaletname verdim. Kendisi AESOB’a gidiyor. Orada sistemin olmadığını söylüyorlar. Kayıt işlemleriyle ilgili bugüne kadar istenmeyen evraklar isteniyor. Ruhsatta benim ismim geçmiyormuş. Trafik tescilden belge getirmemi istediler. Oradan o belgeyi aldım.”

Aysun Kozan’ın iddiası

“Mali Müşavirim Sadık Çiloğlu kaydımızı yaptırmak için tekrar AESOB’a gidiyor. Oranın Sicil Müdürü Aslı Hanım kendisine şoförler odasına gidip, odaya kaydolur yazısı almamız gerektiğini söylüyor. Bununla ilgili Sadık Bey küçük bir not kâğıdına imzalı yazısını da almış. Daha önce böyle bir şey yok ki. Böyle bir belge verilmeyeceğini bildiğimiz halde, Şoförler Odası’na gittik. Çalışan 2-3 kişi -böyle bir belge vermiyoruz, sizin işiniz sicille- dediler. O sırada Oda Başkanı Niyazi Özçelik geldi. Makamına oturduk ve durumu anlattık. Başkan da baktıktan sonra -bir sorun yok- dedi. Ancak Sadık Bey bizi tanıttıktan sonra, işin rengi tamamen değişti. Çok lakayt bir tavırla -Meşhur Aysun Hanım siz misiniz- dedi” şeklinde ifadelerde bulundu.

Havada uçuşan iddialar

Bir ara telefonla görüşmek için dışarı çıktığını söyleyen Kozan “Tekrar içeriye girdiğimde Sadık Bey ayakta. Başkan Özçelik, elini kaldırıp - Hadi burayı terk edin- dediğini görünce sinirlerime hakim olamadım. -Siz kimsiniz?- dedim. -Esnaf odasında, babanız yaşındaki bir insanı kovmak sizin haddinize mi?- dedim. Buraya derdimizi anlatmaya geldik. Verdiği cevap -Benim asabımı bozmayın, burayı terk edin- oldu. Bende koltuğa oturup -hadi beni buradan çıkarın- dedim.

“Hepsini ispat edebilirim”

Aysun Kozan’ın muhasebecisi olarak kendini tayin etmesi üzerine oda kayıt işlemlerine başladığını belirten Muhasebeci ve Mali Müşavir Sadık Çiloğlu, “Kasım’ın 6’sında işlemlere başladık. Vergi kaydını açtık, vergi levhasını oluşturduk ve gerekli harç parasını, vekâleti alarak ilgili esnaf sicil müdürlüğüne gittim. Esnaf sicil müdürlüğü başka bir kaydım vardı onu yaptı. Sıra Aysun Hanım’a gelince olmaması gereken mazeretler çıkarmaya başladı. Bunların hepsini ispat edebilirim. Bizim olayımız haricinde bir sürü kişinin işlemi aynı eksiklerle yapıldı. Eksikleri tamamlamamıza rağmen ‘İnternet düşmüyor, sisteme giremiyoruz’ gibi saat iki buçuktan beş buçuğa kadar orada 100 kişiyi mağdur ettiler. Sıra bana gelmişti, yapmamak için ‘Sistem koptu’ dediler. Başka odaları arıyorum, başkanımı arıyorum. Sistemde bir sorun var mı diye soruyorum, yok diyorlar. Oranın sisteminde sorun varsa her yerde sorun olması lazım. Amaçları Aysun Hanım’ın işini yapmak istemiyorlar. Ben mali müşavirim ve kanuni haklarımı savunmaya çalışıyorum. Bundan dolayı biz Şoförler Odası’nda hakaret yedik, odasından kovulduk” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.11.2020 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.