'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' projesi

- ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik 'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' adıyla proje başlattı.

24 Aralık 2019 Salı 12:42
'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' projesi

ANTALYA, (DHA)


ATSO tarafından mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik proje hazırlandı. Proje ile CNC Simülasyonu, 3D Yazıcı ve Robotik Kodlama Yenilikçi mesleki eğitim modelleri ile öğretmenlerin ve öğrencilerin niteliklerini ve kapasitelerini arttırarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün istihdama kazandırılması hedefleniyor. Proje kapsamında Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde CNC Simülasyonu, 3D Yazıcı, bilgisayar laboratuvarı oluşturularak atölyelerin makine-ekipman kapasitesinin geliştirilmesi de sağlanacak.

ATSO Başkanı Davut Çetin, hazırlanan, 'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' projesinin, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandığını belirtti. Başkan etin, yüzde 90'ı BAKA, yüzde 10'u ATSO tarafından finanse edilen toplam 591 bin 520 TL bütçeli projenin 13 Aralık 2019 tarihinde başladığını ve 15 ay süreceğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün Proje ortakları olduğunu belirten Davut Çetin, projenin; mesleki ve yenilikçi eğitim yöntemleriyle meslek lisesinin teknolojik alt yapısının geliştirilerek, daha fazla istihdam edilebilir bir genç nüfusun yaratılmasına, eğitim/öğretim ve işgücü piyasasının ihtiyaçları arasında daha güçlü bir bağ oluşturarak genç işsizliğinin azaltılmasına katkıda bulunulacağını kaydetti.

ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE SİMÜLATÖRLÜ CNC VE 3D YAZICI YENİLİKÇİ EĞİTİM MODELİ

Davut Çetin, projenin bir faaliyeti olarak Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulacak yenilikçi eğitim laboratuvarında 40 öğretmene CNC Simülasyon eğitimi ile 3D yazıcı eğitici eğitimi ve 11-12 sınıf meslek lisesinde eğitimleri devam eden 100 öğrenciye CNC Simülasyon eğitimi ve 200 öğrenciye de 3D yazıcı eğitimleri düzenlenerek bu alandaki bilgi ve becerilerinin arttırılacağını kaydetti.

Sektörün bu bağlamda beklenti ve ihtiyaçlarının karşılanabileceğini vurgulayan Davut Çetin, ayrıca Makine Teknolojileri Alanı atölyesine Universal Freze ve Torna makinelerinin proje kapsamında alınarak öğrencilerin en son teknolojik ekipmanla en güncel bilgileri öğrenmeleri sağlanacağını belirtti.

ATSO İNOVASYON MERKEZİNDE ROBOTİK KODLAMA ARDUİNO EĞİTİMLERİ

Davut Çetin, "ATSO İnovasyon merkezinde projenin hedef grubu içerisinde yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 15 öğretmene eğitici eğitimi verilecek. Eğitim alan öğretmenler tarafından 11. sınıfta endüstriyel otomasyon, bilişim, elektrik elektronik teknolojileri alanında okuyan 30 öğrenciye yönelik robotik kodlama ve arduino eğitimi gerçekleştirilecek" dedi.

DOĞRU MESLEK SEÇİMİ İÇİN ÖĞRENCİLERE REHBERLİK

12. sınıfta okuyan 200 öğrencinin, iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla proje iştirakçisi olan Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanları tarafından "Mülakat Teknikleri, Özgeçmiş Hazırlama" ve "İşveren Beklentileri" eğitimi ile "Meslek Seçimlerinin Tanıtımına" yönelik bilgilendirme eğitimi verileceğini belirten Başkan Çetin, ATSO üyesi firmalara mesleki iş gezisi ziyaretlerinin düzenlenmesi ile özel sektör-eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirileceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.