Nevzat Akcan başkanlığı bırakıyor

Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Nevzat Akcan, görevini bırakacağını açıkladı. Akcan, derneğin 22 Kasım’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulu’nda aday olmayacak

22 Ekim 2019 Salı 17:04
Nevzat Akcan başkanlığı bırakıyor

Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Nevzat Akcan, Toptancı Hallere karşı oluşan olumsuz yargının kendisini yorduğunu belirtti. Dernek başkanlığını bırakarak kendi serasında üretime devam edeceğini ve mücadelesini sürdüreceğini belirten Akcan, derneğin 22 Kasım’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulu’nda yeni başkanını seçeceğini ifade etti.

GENEL KURUL KARARI

Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Nevzat Akcan, yorulduğunu belirterek, “Yönetim Kurulu ile görüştük ve Toptancı Hal’de enerjimizin boşa gittiğini hissettim. Dernek başkanlığını bırakmaya karar verdim. Derneğimizin 22 Kasım tarihinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurulu’nda aday olmayacağım. Hasan Ali Yılmaz, başkanlık için adaylığını açıkladı. Başka adaylar da çıkabilir, bilemem. Ben yine onların yanındayım, yardımcı olacağım. Hiçbir zaman küsmek, darılmak, kırılmak yok. Üreten kim varsa, çalışan kim varsa ben onun yanındayım” dedi.

MÜCADELEYE SERADA DEVAM

Devletin tarıma bakış açısının kendisini yorduğunu belirten Akcan, “Bırakmamın sebebi, kesinlikle devletimizin tarıma bakış açısı. Devletin gücü, politikası olmadan, üretim odaklı siyaset yapmadan tarımı sürdürülebilir hale getirmek mümkün değil. Devletin sistemi bizi öyle bir yere getirdi ki, Toptancı Halleri o kötülediler ki, ‘Toptancı Hal’ denildiğinde tüketici artık fırsatçı zannediyor bizi. Sisteme karşı dik durmak mümkün değil. Ben bir toplulukta ‘komisyoncuyum’ derken utanıyorum. Artık yoruldum. Mücadelemi kendi seralarımda sürdüreceğim” diye konuştu.

KANUN PROFESYONEL DEĞİL

Kasım ayında açıklanması beklenen Hal Kanunu’nun profesyonelce hazırlanmadığına da değinen Nevzat Akcan, şöyle konuştu: “Bu kanun beni ilgilendiriyor, tarımı ilgilendiriyor. Ancak tarımın paydaşları bu konuyu bilmiyor. Profesyonel yasa hazırladıklarını söylüyorlar. Olayın aktörlerine sorulmayan hiçbir kanun profesyonel değildir. Sera A.Ş.’nin kurulacağını söylüyorlar. Devlet kurumları içinde kamudan alınıp özel şirkete verilen ve halk yararına olan şirket var mı? Yok. Yeni kanun ile ucuz sebze yedireceklerini söylüyorlar. Sebzenin pahalı olmasının Toptancı Haller ile ilgisi yok, üretim ile ilgisi var. Üretim maliyetlerini düşürmeden, üretimi arttırmadan ucuz sebze yemek hayal”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.