Neden suç duyurusunda bulunulmuyor?      

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in gerçekleştirdiği basın toplantısında, Aksu’da yapılması planlanan  galericiler sitesinde, kendileriyle ile ilgili ortaya çıkan bir evrak sonucu oluşan iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunup bulunmadığını sorduk. Şahin soruyu geçiştirmeye çalışılırken, aynı soruya toplantı sonrası Başkan Yardımcısı Koçyiğit, “Bulunmadık” yanıtını verdi. 

16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:27
Neden suç duyurusunda bulunulmuyor?      

Galericiler sitesiyle ilgili ortaya atılan ve kamuoyunda uzun süredir yankı uyandıran sözleşme belgeleriyle ilgili Aksu Belediyesi Başkanı Halil Şahin ile Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in, “Bu belgeler sahtedir. Suç duyurusunda bulunacağız” demesi üzerine 2 aylık bir zaman dilimi geçti. Merak edilen ise bu zaman diliminde her hangi bir “suç duyurusunda bulunuldu mu?” sorusuydu.

İşte bu merak edilen soruyu, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in icraatlarını anlattığı basın toplantısında sorduk. Bu soruya net bir cevap vermeyen Şahin “Bizim kendimize göre stilimiz var” şeklinde söylemle geçiştirirken, toplantı sonrası iddiaların muhatabı olan Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit, “Bulunmadık. Başkan Halil Şahin –bekleyin-” dedi. Yanıtını verdi.

Evlere şenlik açıklamalar bu şeklideyken, merak edilen ise neden hala bir suç duyurusunda bulunulmadığı. Oysaki Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit,  kamuoyuna yansıyan bu belgeler sonrası, Mayıs ayının ilk haftasında Aksu Belediyesi’nin basın servisi aracılığıyla yazılı bir açıklamada bulunarak, suç duyurusunda bulunacağını deklare etmişti.

Kamuoyuna yansıyan yazılı açıklamanın içerisinde, Yusuf Koçyiğit gazetemize yönelik suçlayıcı açıklamalarda da bulunmuştu. Oysaki Güneyhaberci Aksu Gazetesi olarak, belge elimize ulaştığında detaylı bir araştırma içerisine girmiş ve hatta Başkan Halil Şahin’le bire bir telefonda görüşüp, kendisinden bir görüş almıştık.  Belgeden haberinin olduğunu ifade eden Halin Şahin’e, “Suç duyurusunda bulundunuz mu?” sorusunu sormuş ve Şahin, “Dedikodularla” hareket etmiyoruz. Bizler uğraşan kişilerin senaryosu” diye yanıt vermişti.

Şahin aynı açıklamayı Belediye Meclisi toplantısında da ifade etmişti.  Yapılacak tek şey vardı, o da gazetemize yönelik suçlayıcı açıklamalar yapma yerine, kamuoyunun vicdanının rahatlatılması ve hem Başkan Halil Şahin, hem de Yardımcısı Koçyiğit’in adına sürülen bu kare lekeden kurtulma adına bir an evvel, gidip suç duyurusunda bulunulmalıydı. Hatta bu iddialarla ilgili, suç duyurusunda bulunulması halinde, Başkan Şahin ile Yardımcısı Koçyiğit’in isteği an belge ve bilgi vermeye hazır olduğumuzu da ifade etmişti.

Oysaki ortada çok ciddi bir belge vardı. Yazdığımızda haberlerde de hiçbir zaman için kurum ve kişileri suçlayıcı bir söylem içerisine girmedik. Tek bir şeye dikkat çekmek istedik. Ortada bir belgenin olduğu, bu belgede Aksu Belediyesi’nin adının kullandığı ve Başkan Halil Şahin tarafından, Yardımcısı Koçyiğit’e yetki verildi denilerek, Koçyiğit’in imzası kaşesi ve adının geçtiği sözde sahte evrakın kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığı ortaya çıkmasıydı. Çünkü bu evrakta Aksu Belediyesi ve bürokrat olan Yusuf Koçyiğit büyük bir zan altında bırakılıyordu. İşte bu sürecin üzerinden neredeyse 3 aylık bir zaman dilimi geçmesine rağmen hala bir suç duyurusu yok ortada.

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.