'Nasreddin Hoca Bir Gün' Expo'da

ANTALYA 7. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında, Ali Meriç'in yazıp yönettiği, 'Nasreddin Hoca Bir Gün' adlı oyun Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde sahnelendi.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 15:23
'Nasreddin Hoca Bir Gün' Expo'da
Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen 'Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde 'Nasreddin Hoca Bir Gün' adlı oyun sahnelendi. Ali Meriç'in yazıp yönettiği, tiyatro oyununun dekor tasarımını Gizem Karasu, kostüm tasarımı Necla Burcu Barış, ışık tasarımını Halit Akgül, dans düzenini Serap Meriç, yönetmen yardımcılığını Gökhan Tüzün, sahne amiri Fatma Erdoğan, kondüvitliği (rol sırası gelen oyuncuyu uyaran kişi) Erol Karayılan, ışık kumandada ise Hakan Badak ve Mehmet Irmak yer aldı.



Nasreddin Hoca fıkralarının kabalığı ve haksızlığı alaya alındığı oyunda, zekaya, hazır cevaplığa yer verildi. İnsanlarla hoş geçinmeyi, kötü kadere güler yüz göstermeyi öğütleyen oyunda, Nasreddin Hoca'nın günlük yaşam içinde geçen fıkrası, seyircilere anlatıldı. Nasreddin Hoca fıkralarına, Burçin Demir, Cansu Sabetrasekh, Ömer Alper İzci, Gökçesu Ulukut, Okan Kağnıcı, Bilal Ercan, Esra Şen ve Okan Güler oyunculuklarıyla hayat verdi.



Festival kapsamında EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde sergilenen oyunu, öğretmen ya da velilileri ile sergi alanını gezen yüzlerce çocuk, keyifle izledi.

Son Güncelleme: 25.05.2016 15:24
Anahtar Kelimeler:
Antalya Expo 2016
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.