Müze Müdürü Demirel görevden alındı

ANTALYA Arkeoloji Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, görevden alındı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 17:03
Müze Müdürü Demirel görevden alındı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

Müze Müdürü olarak yaklaşık 10 yıl görev yapan Mustafa Demirel, bu görevinden alınarak Manavgat Müzesi'ne müze araştırmacısı olarak atandı. Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yeni müdürü ise Antalya Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü yapan Harun Güllü oldu.

Müdür Demirel, 1960'lı yıllarda yurtdışına kaçırılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile önemli bilim insanlarının destekleriyle yargı kararıyla İsviçre'den Türkiye'ye geri getirilen Perge Antik Kenti'ne ait Herakles lahdinin fotoğrafı nedeniyle soruşturma geçirmiş, lahdin açılışı yapılmadan cep telefonuyla çektiği fotoğraflar basına yansıdığı için kınama cezası almıştı. Yine onun müdürlüğü döneminde, müzeye hırsız girmiş, ayrıca, Antalya Müze Müdürlüğü'nün müze ve ören yerlerine 'Güvenlik, Kamera ve Alarm Sistemleri 2020 Yılı Bakım ve Onarım Hizmeti' için açtığı ihaleyle ilgili de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Son Güncelleme: 06.07.2020 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.