Muratpaşa kadına yönelik şiddete 'dur' diyor

MURATPAŞA Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, 'Cinsel Şiddet Tanım ve Biçimleri' başlıklı seminerin açılışında kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu ve her 3 kadından birinin şiddete uğradığını belirterek, “Buna karşı mücadele veriyoruz" dedi.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 14:02
Muratpaşa kadına yönelik şiddete 'dur' diyor
 Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nce 'Cinsel şiddet: tanımı, biçimi kavramları ve mitler' başlıklı seminer programı Muratpaşa Belediye Beyaz Salon'da gerçekleşti.



'DUR' DEMENİN ZAMANIDIR



Belediye personeline yönelik seminerin açılış konuşmasını yapan Başvekili Cephaneci, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu söyledi. Türkiye'de her 3 kadından birinin erkek şiddetine maruz kaldığını ve son 5 yıl içinde binlerce kadının erkek şiddeti dolayısıyla hayatını kaybettiğine dikkati çeken Cephaneci, “Buna artık 'dur' demenin zamanı geldi ve hatta geçiyor" dedi.



Seminerde kadına yönelik şiddetin ne olduğunun, şiddet sınıflaması içine nelerin girdiğini ve bununla nasıl mücadele edileceğinin tüm detaylarıyla ele alınacağını aktaran Cephaneci, Muratpaşa Belediyesi olarak kadına yönelik şiddete karşı mücadele verdiklerini söyledi.



ŞİDDET ÖNLENEBİLİR



Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Hilal Esmer de belediye personeline kadına yönelik cinsel şiddetin nasıl algılanması gerektiği ve bu şiddetle nasıl mücadele edilebileceği konusunda bilgi verdi. Cinsel şiddetin önlenebilir olduğunu savunan Esmer, "Cinsel şiddeti önlemek için devletin, kurum ve kuruluşların yasal görev ve sorumlulukları olduğu gibi bu mücadelede birey olarak bizlerin de yapabilecekleri var" diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.08.2016 14:03
Anahtar Kelimeler:
Antalya Muratpaşa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.