Muratpaşa, Büyükşehir meclis kararını mahkemeye taşıyacak

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçenin yollarını yapmak için ticarileştirip satmayı planladığı mülklerinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul görmemesini mahkemeye taşıyacaklarını belirterek, "İsyanımız, hizmetlerden geri kalmamız değil, kamu mülküne görülen muameleyedir" dedi.

08 Kasım 2017 Çarşamba 15:15
Muratpaşa, Büyükşehir meclis kararını mahkemeye taşıyacak

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilova Mahallesi'nde Fen İşleri Müdürlüğü'nce kullanılan alanda basın toplantısı düzenledi. Söz konusu 12 bin 887 metrekarelik alanın ticari alan olarak planlara işlenmesi için Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderilen gündem maddesinin Ak Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmediğini belirten Uysal, kararı yargıya taşımanın yanı sıra bütün Antalyalılara anlatacaklarını söyledi. Muratpaşa ilçesinde eksik olan doğalgaz ihtiyacının karşılandığını belirten Uysal, bu çalışmalar esnasında da yolların zarar gördüğünü aktardı. Yolların yapılması için bunun tedbirlerini çok önceden aldıklarını ve asfalt plenti kurduklarını kaydeden Uysal, "Bütün yolların baştan savmadan, oluversincilik yapmadan, 30-40 yıl ömürlü asfalt altyapısına kavuşması gerekiyordu. Çok yüksek maliyetle bu işe giriştik. Yama ile idare edebilirdik ama Muratpaşa'ya yakışmazdı. Biz kazılan yolları, kalıcı asfalt altyapısına kavuşturuyoruz" dedi.

'BAZILARINI RAHATSIZ EDİYORUZ'
Belediye başkanlarının 5 yıllığına seçildiğini hatırlatan Uysal, "Bu dönemi nasıl en düşük maliyetle geçiririz diye hesaplayabilirdik ama yapmadık. Şehrin geleceğini de tanzim etmek zorundayız. Biz 30-40 yıllık düşünürüz. Borçlanarak da yolları yapabiliriz. Ama biz onu da çok minimum seviyede yapıyoruz. Yıllık gelirin yüzde 25'ini borçlanan bir belediyeyiz. Türkiye'nin en az borçlu metropol ilçelerinden biriyiz. Borçlanmaya çıktığımız zaman bankalar imza ile kredi vermek için kuyruğa giriyor. Eğer hizmetler evladiyelik ise, kurduğumuz asfalt yapısı 30-40 yıl ömürlü ise biz bunu çok doğru yöntemle yapmak zorundayız, bunu da yapıyoruz. Büyük bir dikkat ve özenle kamunun her kuruşunu değerlendirerek, emek çekerek yapıyoruz. Mesaimizi tam yaparak, çocuklarımızın önüne alnımız ak, başımız dik çıkıyoruz. Bunu yaparken de bazılarını rahatsız ediyoruz" diye konuştu.

TOPLUMUN OLUNCA UCUZ MU?
  Umit Uysal, bulundukları kamu arazisinin başına gelenlerin, Muratpaşa'nın nitelikli, ciddi, uzun vadeli hizmet etme anlayışından rahatsız olunduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Muratpaşa'nın kaynaklarını düzgün kullanmak zorunda olduklarını belirten Uysal, şöyle devam etti.

"Burayı yüzde 100 kullanamıyoruz. Araçların giriş çıkışları yan taraftaki inşaat nedeniyle neredeyse olanaksız hale geldi. Herkes bize burayı ne zaman taşıyacağımız soruyor. Burası için bütüncül planlara aykırı deniliyor, ful yanlış. Bütün bütüncül planlarda burası ticari alan. Planların hepsinde ticari alan, burası Ahmet ya da Mehmet ağanın yeri olsa çoktan tereyağından kıl çeker gibi halletmişlerdi. Toplumun malı olduğu zaman ise 'resmi kurum alanı olarak kalsın' anlayışı. Niye kalsın, ticari alan ise biz bunu ticari alan olarak değerlendiririz. Toplumun olunca ucuz mu? Planda AVM yapılamaz diye not düşmüşüz. Burada kimin hesabı var onu bilmiyorum. Muhalefetten bir kamu yöneticisi olarak üzerime düşen iki görev var. Bu hukuksuzluğu yargıya taşıyacağım ve bunu vatandaşa anlatacağım. Bunu halka anlatmazsam görevimi yerine getirmiş olmam. Bunu topluma anlatmak boynumun borcu."

Alternatifsiz oldukları bir durum olmadığına vurgu yapan Uysal, "İsyanımız, hizmetlerden geri kalmamız değil kamu mülküne görülen muameledir. Hizmetin aksatılmasına yönelik başarılı olmayacaklar. Kamuya ihanet eden bir karar verildi. Burayla ilgili birilerinin kötü hayalleri varsa uzun süre hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Mecliste ilk defa bürokratların verdiği rapor kabul edildi ve bu da seçilmişlerin raporunun önüne geçti" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.