Muhtarlardan metruk bina çağrısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun metruk bina talimatı Antalyalı muhtarları sevindirdi. Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, “Yerel yönetimlerden daha fazla hassasiyet bekliyoruz” dedi.

14 Kasım 2018 Çarşamba 11:02
Muhtarlardan metruk bina çağrısı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun metruk binalara yönelik yaptığı, “Bir gece ansızın bu binalar yıkılmalıdır” şeklindeki açıklamaya Antalyalı muhtarlardan destek geldi. Balbey ve Haşim İşcan Mahallesi muhtarları, vali ve belediye başkanlarına verilen talimatın yerine getirilmesini bekliyor.

GÜVENLİK TEHDİT ALTINDA

Uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanıldığı bilinen birçok metruk yapılarla ilgili geniş kapsamlı çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Haşim İşcan Mahallesi Muhtarı Halil Ay, “Bakan, ‘Kanun, kural dinlemeyin’ diyor. Çünkü bu konu toplum güvenliğini tehdit ediyor” diye konuştu.

HASSAS OLUNMALI

Haşim İşcan’daki birçok metruk yapının kanuni gerekçelerle yıkılamadığını kaydeden Ay, şöyle devam etti: “İçinde uyuşturucu kullanıldığını bildiğimiz yapılar bile halen ayakta. Biz kamu kurumlarından daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Sayın Bakan’ın talimatı bu süreci hızlandıracaktır. Biz de muhtarlar olarak konunun yakın takipçisi olacağız.”

TESCİLLİ BİNALAR

“Bürokrasiyi bir türlü aşamıyoruz” diyen Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu ise şunları kaydetti: “Ayakta durması mucize olan fakat tescilli olduğu için yıkılamayan binalar yüzünden zor günler geçiriyoruz. Bu binalar suç oranını artırdığı gibi, yıkılma tehlikesi nedeniyle can güvenliğimizi de tehdit ediyor.”

YÜZLERCE DİLEKÇE

“Şu ana kadar yetkili kurumlara yüzlerce dilekçe yazdım. Ancak her seferinde kanun ve yönetmelikler gerekçe gösterilerek bu binaların yıkılmasına yönelik talebimiz reddediliyor. Bakan Soylu’nun açıklamaları ise sürecin toplum lehine değişebileceğini gösteriyor. Biz şimdi daha umutluyuz.”

BU YAPILAR SUÇU GİZLİYOR

Birçok mahallede metruk yapı sorununun olduğunu ifade eden Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, “Kendi mahallemde bile 2 metrik yapı ile ilgili işlem yaptık. Ancak çalışmalar daha etkin hale getirilmeli. Çünkü bu yapılar her türlü suçun gizlenmesine olanak sağlıyor. Yerel yöneticilerin bu konuya daha ilgili davranacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

BAKAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Metruk binalarla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle demişti: “Bu metruk binalar ya ehlileştirilmelidir veyahut da bir gece ansızın bu binalar yıkılmalıdır. Sağına soluna hiç bakmadan. Bu konuda kanun, kural da dinlemeyin. Onun kararını, bunun değerlendirmesini beklersek orada uyuşturucu satılmaya devam eder. Onun için bu metruk binaların derhal yıkılması ve gereğinin yapılması bizim genelgelerimizle desteklenen bir süreçtir.”

Salim UZUN/HÜRRİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.