Müftülük binasının temeli atıldı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Türk Diyanet Vakfı Kaş Şubesi tarafından yaptırılacak Kaş Müftülüğü hizmet binasının temeli törenle atıldı.

21 Ocak 2017 Cumartesi 10:23
Müftülük binasının temeli atıldı
 Kaş Yeni Cami yanındaki alanda yaptırılacak olan Kaş Müftülüğü hizmet binasının temel atma törenine Kaymakam Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İl Müftüsü Osman Artan, İlçe Emniyet Müdür vekili Halil Baydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Müftüsü Fetullah Yavuz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaş katıldı.



Kuran okunmasının ardından konuşan İl Müftüsü Osman Artan, "Bu binada insanlarımız daha kolay hizmet alacak. Gençlerimize konferanslar verilecek. Küçüklerimiz eğitim alacak. Kaş Müftülüğü'nün yetmediği yerde, Antalya Müftülüğü olarak bu binanın tamamlanması konusunda gereğini yapacağız. Kaş'tan çok önemli din adamları yetişmiştir. Turizmin yanında, Kaş bu yönü ile de ünlüdür. Bu arsanın tahsisinde katkı sağlayan Kaymakam Bilgihan Bayar'a, Belediye Başkanı Halil Kocaer'e ve tüm Kaşlılara teşekkür ediyorum" dedi.



Kaymakam Bilgihan Bayar da "Bu bina Kaş Müftülüğü için gerekliydi. Bu binanın tamamlanması ile Kaş'taki bir kurumun hizmet kalitesi artacak. Bir eksik giderilmiş olacak. Tamamlanması için her aşamada katkımız devam edecek" diye konuştu.



Konuşmalarına ardından kurban kesildi ve yapılan duanın ardından binanın temeli protokol tarafından atıldı.



Yeni yapılacak Kaş Müftülüğü hizmet binası zemin artı 2 kat olacak. Tabanı 155 metrekare olan binanın 460 metrekare kullanım alanı olacak. İçinde 150 kişilik toplantı salonu, hac ve umre bürosu, idari bürolar, küçükler için Kuran kursu yer alacak. Kaba bina maliyeti 313 bin liraya ihale edildi. Kaba inşaat bittikten sonra ikinci ihale yapılacak.

Son Güncelleme: 21.01.2017 10:24
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.