Mucit öğrencilerden Bilim Fuarı

 ANTALYA'nın Kaş ilçesinde eğitim öğretim yapan Ağullu Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez Ortaokulu'nun mucit öğrencileri ve öğretmenleri tarafından TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

04 Mayıs 2019 Cumartesi 12:55
Mucit öğrencilerden Bilim Fuarı

Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez Ortaokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ceylan, Okul Müdürü Hüseyin Yoldaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Bilim Fuarı'nın proje yürütücülüğünü, okulun matematik öğretmeni Nimet Sinkay Dayıoğlu yaptı. Proje için TUBİTAK tarafından 6 bin lira katkı sağlandı.

Okul Müdürü Hüseyin Yoldaş, "Okulumuz TUBİTAK Bilim Fuarı için Kaş'tan seçilen tek okul. Antalya ve ilçelerinde lise ve ortaokullardan bilim fuarı için seçilen 30 okuldan biridir. Bu başarı öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin başarısıdır. Fuarımızda 24 projemiz var. Bu projelere 12 öğretmen arkadaşımız danışmanlık yaptı. Okulumuzun tüm öğretmen ve öğrencileri projelerde görev aldı. Bu fuarın en önemli ögesi. Çünkü 'Bilimden gitmeyen yolun sonu karanlıktır' sözünden yola çıkarak, öğrencilerimizin hepsini bilimsel çalışmalara kattık" dedi.

Açılışın ardından fuar gezildi. Gezinin ardından öğrencilerle öğretmenler bitki dikim atölyeleri, satranç masaları, oyun parkurları, duvar boyamaları gerçekleştirdi ve gösteri deneyleri yapıldı. Öğrenciler arasında halat çekme, yumurta taşıma, üç ayak gibi değişik yarışmalar düzenlendi. Fuarda en çok dikkati çeken projelerden biri 'Okulumu Güzelleştiriyorum' projesi oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.