Muammer Aksoy İbradı'da anıldı

ANKARA'da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren hukukçu, siyaset adamı ve yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy, memleketi Antalya'nın İbradı İlçesi'nde törenle anıldı.

31 Ocak 2017 Salı 18:05
Muammer Aksoy İbradı'da anıldı
Ankara'da 31 Ocak 1990 tarihinde evinin önünde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren hukukçu, siyaset adamı ve yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İbradı Muammer Aksoy Şubesi ile İbradı Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Programa Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Devrim Kök, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, ADD İbradı Muammer Aksoy Şube Başkanı Mehmet Albayrak, ADD Manavgat ve Antalya şube yöneticileri ve üyelerle CHP yöneticileri, İbradı Belediyesi meclis üyeleri, çeşitli STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda Muammer Aksoy'un cumhuriyetin ve demokrasinin yılmaz savunucusu olduğu vurgulanırken, yaktığı meşalenin hiç sönmeden gelecek nesillere taşınacağı aktarıldı. Muammer Aksoy'un büstü önünde devam eden programda büste karanfiller bırakılarak mumlar yakıldı. Daha sonra İbradı Belediyesi Muammer Aksoy Kültür Evi'nde, Muammer Aksoy'un hayatından kesitlerin yer aldığı kalıcı fotoğraf sergisi ziyaret edildi. Burada, Vural Savaş katılımcılara Muammer Aksoy'un yaşamı ve düşüncelerini anlattı.

UĞUR DÜNDAR'A ÖZEL ÖDÜL
Anma töreninde özgür basına katkılarından dolayı gazeteci-yazar Uğur Dündar'a Geleneksel ADD İbradı Muammer Aksoy Şubesi Özel Ödülü verildi. Ödülü Dündar adına Manavgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Avni Gelendost, ADD İbradı Muammer Aksoy Şube Başkanı Mehmet Albayrak'tan aldı.

Son Güncelleme: 02.02.2017 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.