Monopalette Derya Can rekor kırdı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası'nda sabit ağırlık monopalet dalında 77 metreye dalan Derya Can, Türkiye rekoru kırarak şampiyonluğa ulaştı.

03 Eylül 2016 Cumartesi 10:37
Monopalette Derya Can rekor kırdı
 Hidayet Koyu'nda düzenlenen şampiyonada aralarında dünya rekortmeni serbest dalış sporcuları Şahika Ercümen, Derya Can ve Serkan Aydın'ın da aralarında yer aldığı 26'sı erkek, 9'u kadın toplam 35 sporcu yarışıyor. 17 hakem gözetiminde Hidayet ve Küçükçakıl Koyu'nda yapılan dalışlarda Sabit Ağırlık Monopalet dalında Derya Can, 77 metre dalarak Türkiye rekoru kırdı ve şampiyon oldu. Aynı kategoride 74 metre dalış yapan Şahika Encümen ikinciliği elde ederken, 50 metreye dalan Fatma Uran ise üçüncü oldu.





Aynı dalda erkeklerde 74 metreye dalan Emre Bozkurt Türkiye rekoru kırarak birinci oldu. 65 metreye dalan Selahattin Akın ikinci, 60 metreye dalan Kıvanç Yücebaş ise üçüncü oldu. Yine aynı kategorinin erkekler kulüpler şampiyonu ODTÜ Spor Kulübü, ikincisi ise Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Kulübü oldu. 





Dalışın ardından açıklama yapan Derya Can, "Rekoru 10 aylık bebeğime, 5 yaşındaki oğluma, zor günler geçiren ülkemin insanlarına, şehitlerimize ve Mustafa Kemal Atatürk'ümüze armağan ediyorum" dedi.





Türkiye rekorunu kırmanın heyecanını yaşadığını belirten Can, "76 metreyle başka sporcuya ait rekoru 77 metre çıkardım. İki yıl ara vermiştim. Rekorla dönmek benim için sevindirici oldu. Türkiye rekorlarla, başarılarla anılmayı hak ediyor" diye konuştu.





Şampiyonanın dün öğleden sonra yapılan Serbest Dalış Küp Apnea dalında ise erkeklerde birinciliği 126.62 metreye dalan Emre Bozkurt, ikinciliği 117,2 metreye dalan Serkan Aydın, üçüncülüğü 101 metreye dalan Oğuzhan Yeşil aldı. Bu dalda kadınlarda ise birinciliği 111.81 metreyle Derya Göçen, ikinciliği 95 metreye dalan Didem Kara, üçüncülüğü ise 68.06 metreye dalan Başak Tezgör aldı. Bu daldaki takım yarışlarında ise Derya Göçen, Didem Kara, Başak Tezgör ve Damla Yılmaz'dan oluşan ODTÜ takımı 339.97 metreyle birinci oldu.





Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, şampiyonanın milli takım seçmeleri için çok önemli olduğunu söyledi. Özen, şampiyona sonrası seçilecek milli takımın Kaş Belediyesi'nin desteğiyle 1-9 Ekim tarihlerinde yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini vurguladı.





Şampiyona, 9 Eylül'de son erecek.

Son Güncelleme: 03.09.2016 10:39
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.