Mezarlığa ‘ATATÜRK’ adına tepki

Antalya'nın Kepez İlçesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan mezarlığa 'Atatürk Mezarlığı' yazılı tabela asılması, mahalleliden büyük tepki aldı.

30 Temmuz 2013 Salı 17:50
Mezarlığa ‘ATATÜRK’ adına tepki
Sosyal medyada başlayan tepkinin ardından, mezarlığın bulunduğu Atatürk Mahallesi sakinleri, tabelayı gördüklerinde gözlerine inanamadıklarını ve derhal isim değişikliğinin yapılması için mahalle muhtarına gittiklerini söyledi. Atatürk Mahallesi Muhtarı Atilla Aydın, mahallelinin uyarısı ile mezarlığa gittiğini ve tabelayı gördüğünü belirterek, “Mahallemizin adı Atatürk. Mahallemizde Atatürk adında ilköğretim okulu var. Hatta bir spor kompleksinin adı da Atatürk. Ancak mezarlığa Atatürk adının verilmesi hiç uygun olmamış. Bu mezarlığın çevre düzenlemesi geçen yılın sonunda yapıldı. Ardından bu tabela asılmış. Haberim yok" dedi.

ASIL ADI; ATATÜRK MAHALLESİ YÖRÜK MEZARLIĞI

Bugün tabelanın söküldüğünü söyleyen Muhtar Atilla Aydın, yanlıştan dönülmesini sevindirici bir gelişme olarak niteledi. Atatürk Mahallesi sakinlerinin sosyal paylaşım sitelerinde konuya tepki vermesinin ardından tabeladaki hatanın farkına varıldığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Aşır İbat, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde hazırlanan tabelada yazım hatası yapılmış. Farkına varınca ben söktürdüm. Kesinlikle art niyet yok. Mezarlığın adı Atatürk Mahallesi Mezarlığı'dır. Ancak gelen talep üzerine eskiden Yörük Mezarlığı olarak geçtiği için adını Atatürk Mahallesi Yörük Mezarlığı olarak belirledik" dedi.
 

Son Güncelleme: 31.07.2013 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.