Mevlana'nın güvercinleri

KONYAALTI Mevlana Parkı'nda ekmek büfeciliği yapan 65 yaşındaki Yaşar Tabur, kalan ekmek kırıntılarını serçelere verirken, bir gün 12 güvercin geldi. 5- 6 yıldır her gün beslemeye devam ettiği güvercinlerin sayısı 500'e yaklaştı. Çeşitli desen ve renklerdeki özellikli güvercinler, parkın sembolü oldu.

30 Mayıs 2017 Salı 15:14
 Mevlana'nın güvercinleri

 

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'ndeki Mevlana Parkı'nda emekli olduktan sonra yaklaşık 6 yıl önce Halk Ekmek büfesi işletmeye başlayan Yaşar Tabur, ekmek kırıntılarıyla parka gelen serçeleri beslerken, 12 güvercin de geldi. Serçelerle birlikte güvercinlere de her gün sattığı ekmeklerden kalan kırıntıları vermeye devam eden Tabur'un büfesinin yanı başı zamanla kuş cennetine dönüştü. Farklı yerlerde yuvaları bulunan güvercinler her gün sabah erken saatlerden itibaren parktaki ekmek büfesinin yanına gelmeye başladı.



GÖRSEL SEMBOL OLDU



Parka gelen güvercinleri ve diğer kuşları beslemeye devam eden Tabur'un büfesine gelen güvercinlerin arasında birbirinden özellikli renk ve desenlere sahip güvercinlerde bulunuyor. Parkla bütünleşen güvercinlerin sayısı ise çoğalarak bugün 500'e yaklaştı. Tabur'un her gün ekmek ve buğdayla beslediği güvercinlerle Mevlana Parkı kuş cennetine dönüştü. Parkın güvercinleri artık Antalya'nın görsel sembollerinden biri de oldu.



12 GÜVERCİN GELDİ



5- 6 yıl önce emekli olduktan sonra belediyeye ait Halk Ekmek büfesini işletmeye başladığını belirten Yaşar Tabur, "Kalan ekmek kırıntılarını parkta kuşlar yesin diye atıyordum. Serçeleri beslerken bir gün 12 de güvercin geldi. Her gün ekmek kırıntılarını atmaya devam ettim ve güvercinler de her gün sabah geliyor ve akşam da hava kararmadan farklı yerlerdeki yuvalarına dönüyordu. 5-6 yıldır burada güvercinleri ve diğer kuşları besliyorum. Güvercinlerin sayısı da giderek artmaya başladı ve bugün 450-500'ü buldu" dedi.



BUĞDAY GETİRİYORLAR



Bazı hayırseverlerin de güvercinleri ve kuşları beslemesi için buğday getirdiklerini belirten Yaşar Tabur, "Güvercinlerin içinde özellikli desenli, paçalı gibi tür güvercinler de bulunuyor. Ama bu güvercinlerin güvenliği de tehdit altında. Bazıları gelip içinden almak istiyor. Halbuki bu kuşların yuvaları burada değil ve sabah, öğlen ve akşam buraya beslenmek için toplu halde geliyorlar. Sonra yuvalarına dönüyorlar" diye konuştu.



BELEDİYE EV YAPSIN



Kuşların havanın kararmasına yakın bölgedeki evlerin balkonları ve çatılarında yaptıkları yuvalarına döndüğünü dile getiren Tabur, "Bu kuşları burada ben elimden geldiğince her gün takip ediyorum ama belediyeden park içinde kuşlar için güvenli bir ev yapılmasını istedim. Büyük oda şeklinde, yüzeyi komple folluk olacak, altı da gübresi için. Ve belediye gübresini de alıp parklarda, çiçeklerde kullanabilir, faydalı olur" dedi.


Son Güncelleme: 30.05.2017 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.