Meis adasına geçmek için turist gibi otele yerleşmişler

 ANTALYA'nın Demre ilçesinde, bir otelde turist gibi konaklayan ve yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeyi planlayan, 23 kaçak göçmen yakalandı. Suriyeli organizatör Salih El İbrahim(21) tutuklandı.

21 Eylül 2019 Cumartesi 11:52
Meis adasına geçmek için turist gibi otele yerleşmişler

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kısa süreli teknik ve fiziki takibin ardından, 19 Eylül günü düzenlediği operasyonla 11'i çocuk, 5'i kadın toplam 25 kaçak göçmeni yakaladı. Suriye, Filistin ve Irak uyruklu kaçakların, Demre'deki bir otelde turist gibi konakladıkları ve yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmek için yola çıktıkları belirlendi.

İKİSİ ORGANİZATÖR ÇIKTI
Soruşturma aşamasında yakalanan kaçaklardan 2'sinin organizatör olduğu belirlendi. 23 kaçak göçmen Antalya Göç İdaresi'ne gönderilirken, organizatörler Suriyeliler Salih El İbrahim (21) ve A.İ.(25), sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

A.İ. serbest bırakılırken, İzmir'den geldiği ve grubu Meis Adası'na geçirmeye çalıştığı belirlenen Salih El İbrahim, tutuklanarak Elmalı Cezaevi'ne gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.